Foto: Edijs Pālens

Galvaspilsētas sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" Kontroles daļā pērn kopumā saņemtas 1429 sūdzības, pastāstīja kompānijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča.

Tostarp visvairāk jeb 42% sūdzību saņemtas par piemēroto līgumsodu, 15% sūdzību saņemtas par reida kontroli, bet 14% no iesniegtajām sūdzībām bijuši priekšlikumi, informatīvie jautājumi un lūgumi samazināt līgumsodu.

Vienlaikus 9% no visām sūdzībām bijušas par kontrolieru attieksmi, 2% sūdzējušies par dokumentu aizturēšanu, vēl 2% - reida kontroli, bet 1% - par izsēdināšanu no sabiedriskā transporta. Savukārt 15% no visām sūdzībām bijuās citas sūdzības/atbildes apstrīdēšana saistībā ar Kontroles daļu.

Bartaševiča aģentūrai BNS iepriekš skaidroja, ka katra saņemtā pasažiera sūdzība tiek izskatīta un izvērtēta. Ne visos gadījumos pasažieri vēlas saņemt atbildi uz savu iesniegumu, taču, ja pasažieris to vēlas, atbilde viņam tiek nosūtīta. Vidēji mēnesī tiek saņemtas aptuveni 100 sūdzības par kontrolieru darbu, bet tikai aptuveni 2% no visām sūdzībām ir pamatotas. Gadījumā, ja par kontrolieri tiek saņemta pamatota sūdzība, ar viņu tiek veiktas gan pārrunas, gan samazināta piemaksa pie algas

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!