Foto: DELFI

Latvijas Arhitektūras gada balvas labāko darbu izstāde šogad vēl nebijušā formātā būs apskatāma Muzeju nakts ietvaros 17. maijā. Vecrīgā, Torņa ielas posmā blakus Arhitektu namam (Zviedru vārtiem), uz atjaunotā Rīgas aizsardzības mūra eksponēti darbu attēli un apraksti, savukārt uz iespaidīga izmēra video ekrāna tiks demonstrētas filmas ar visu 16 pusfināla darbu autoru intervijām.

Muzeju nakts būs vienīgā iespēja redzēt šīs filmas tādā "brīvdabas" formātā. Pēc tam tās būs apskatāmas Latvijas Arhitektūras gada balvas mājaslapā .

Savukārt stendi ar labāko darbu attēliem un aprakstiem Torņa ielā būs apskatāmi vēl trīs nedēļas, līdz 8. jūnijam. Šī izstāde būs viens no pēdējo gadu lielākajiem arhitektūras notikumiem Latvijā.

Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursā jau tradicionāli par labākajiem tiek dēvēti un tālāk publiski eksponēti visi pusfinālā iekļuvušie darbi. Šogad tādu ir 16. Pusfināla sarakstu izveido konkursa nacionālā žūrija. Pēc tam jau otra – starptautiskā – žūrija no pusfinālistiem atlasa fināla dalībniekus, savukārt no tiem – konkursa laureātus, Latvijas Arhitektūras gada balvas un Lielās gada balvas ieguvējus.

Šā gada Latvijas Arhitektūras gada balvas konkursa laureāti taps zināmi 16.maija vakarā apbalvošanas ceremonijā, kas arī tiek rīkota Torņa ielā. Ieeja ceremonijā ir brīva un bez maksas jebkuram interesentam.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir gada centrālais notikums Latvijas arhitektūrā, ko jau 19. gadu pēc kārtas organizē Latvijas Arhitektu savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!