Foto: Publicitātes foto
Vainags nav tikai skaista rota, bet arī goda zīme – tā uzskata mākslinieces, kas projektā "Vainagošanās" radījušas laikmetīgo vainagu kolekciju. Projektu kopā veidojuši Latvijas Mākslas akadēmija (LMA) un Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM).

Projekta ietvaros LNVM pagājušajā gadā bija aplūkojama izstāde "Vainagošanās. Arheoloģiskie, etnogrāfiskie un laikmetīgie vainagi Latvijas kultūrā". Kamēr vēsturiskie vainagi jau devušies atpakaļ muzeja krājumos, tikmēr laikmetīgās rotas sākušas ceļu pa Latviju, šobrīd piestājot Sabiles mākslas, kultūras un tūrisma centrā.

"Stāsti manim, vainadziņi" ir izstādes nosaukums. Un arī gandrīz kā aicinājums piestāt pie katra vainaga, lai ne tikai apbrīnotu tā skaistumu, mākslinieču radošo lidojumu, bet arī iepazītos ar katra stāstu. Jautāts, vai tā ir interesanta galvenokārt sievietēm un vai vērts atnākt, aizdomāties arī vīriešiem, Elīna Ģibiete, LMA Tekstila katedras asociētā profesore, atbild: "Es domāju, ka tieši vīriešiem vajadzētu nākt skatīties. Šī izstāde noteikti nav par vainaga dekoratīvo pusi. Šeit stāsts ir par vainaga saturu."

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!