Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Drīzumā ekspluatācijā tiks nodota Jaunā Rīgas teātra ēka Lāčplēša ielā 25, kas saskaņā ar arhitektes Zaigas Gailes ieceri tikusi rekonstruēta un renovēta kopš 2018. gada. Kā izskatīsies art deco stila Lielā zāle, kur atradīsies bufete, kas saglabāts no vēsturiskās teātra ēkas un kādi jaunumi pārsteigs skatītājus – novembra izskaņā medijiem izrādīja Valsts nekustamo īpašumu (VNĪ) pārstāvji un pati JRT projekta autore Zaiga Gaile.

Kā sola VNĪ pārstāve Jeļena Gavrilova, šobrīd pabeigti 95% būvdarbu, priekšā noslēdzošās ugunsdrošības pārbaudes, kā arī Veselības inspekcijas un Būvniecības valsts kontroles biroja pārbaudes. Jaunais JRT ēku komplekss ekspluatācijā tiks nodots šī gada decembrī, janvārī teātris varēs uzsākt pārvākšanos, bet skatītājus sagaidīt kā plānots – 2024. gada pavasarī.

Galvenā ieeja – no pagalma puses

JRT ēkas daļa, kas līdz šim bija skatītājiem visvairāk pazīstama, ir teju pilnībā pārbūvēta, saglabājot vēsturisko fasādi, kā arī galvenās kāpnes un atsevišķus zīmīgus un tikai JRT raksturīgus elementus no tām. Ja iepriekš JRT skatītāji iekšā teātra ēkā devās uzreiz no Lāčplēša ielas, tad šobrīd galvenā parādes ieeja būs ēkas pagalmā. Tiesa, garderobes atradīsies vēsturiskajā foajē, kas tiks dalīts ar teātra restorānu, kura logi būs vērsti uz Lāčplēša ielu. Te jāatgādina, ka iepriekš šajā telpā logi bija aizsegti, jo tiem priekšā atradās vecā apmeklētāju ģērbtuve.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!