Foto: Publicitātes foto

Pirmdien, 22. aprīlī, tiek uzsākta filmu pieteikumu pieņemšana dalībai piektajā Starptautiskajā dokumentālo kino festivālā "Artdocfest/Riga". Starptautiski zināmais režisora Vitālija Manska rīkotais festivāls norisināsies no 2025. gada 1. līdz 8. martam.

Kā “Delfi” vēsta festivāla rīkotāji, konkursā "Baltic Focus" tiek pieņemti darbi, kas radīti ap Baltijas jūru esošajās valstīs - Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā, Polijā, Dānijā, Zviedrijā, Somijā, Krievijā vai filmēti ar tām kopražojumā jebkurā no valodām. Konkursā netiek pieņemtas Krievijas valdības vai ar to saistītu kompāniju finansētas filmas.

Atklātajā konkursā "Artdocfest Open" ir atvērta filmu pieteikumiem no visas pasaules, ar akcentu uz Austrumeiropas un Centrālāzijas valstu dokumentālo kino un šajā teritorijā noritošiem procesiem.

Ārpuskonkursa programmās tiek ņemti vērā pieteikumi no visas pasaules.

Obligāts nosacījums filmas dalībai festivālā ir filmas Latvijas pirmizrādes statuss.

Pieteikumi tiks pieņemti līdz 2024. gada 15. decembrim. Pirms dalības pieteikuma aizpildīšanas organizatori iesaka iepazīties ar noteikumiem. Pieteikums dalībai šeit.

Festivāla “Artdocfest/Riga” rīkotājs un prezidents ir starptautiski pazīstamais dokumentālists Vitālijs Manskis. Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā un Krimas aneksijas 2014. gadā Manskis pārcēlās uz dzīvi Latvijā. Sākotnēji “Artdocfest” notika kā daļa no Rīgas starptautiskā kinofestivāla, bet nu jau vairākus gadus tas norisinās kā atsevišķs kino notikums, pulcējot starptautiski atzītus dokumentālā kino autorus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!