Foto: AFP/Scanpix
Ķīniešu zemnieki pēc iespaidīgo specefektu filmu sērijas "Transformeri" noskatīšanās nolēmuši tādus uzbūvēt paši un tieši to arī izdarījuši, ziņo "Yahoo News".

Oriģinālās transformeru rotaļlietas bija īpaši populāras jau pagājušā gadsimta 80. gados. Vēlāk parādījās arī dažādas animācijas filmas ar milzīgo automašīnu-robotu piedalīšanos, bet nu jau labu laiku pasaules slavu ieguvusi un ievērojamus ienākumus Holivudai atnesusi filmu sērija ar to piedalīšanos.

Lielajās Šandongas provinces zemnieku uzbūvētajās skulptūrās saskatāms gan labo autobotu rases līderis Optimus Prime, gan dzeltenais Bumblebee, gan ļauno dekaptikonu pārstāvji.

"Tas ir kļuvis par hobiju - noskatījos filmu un internetā izpētīju, kāds ir katrs no transformeru modeļiem, un gribēju uzbūvēt pats savējos," ziņu aģentūrai AFP atklājis viens no zemniekiem Vangs Šizuns, "viņu acīs ielikām lampiņas, bet daži to locekļi spēj kustēties. Transformeru lielākais mīnuss gan ir to nespēja transformēties atpakaļ par auto."

Viņš un kāds viņa draugs vadījis kopumā vienpadsmit zemnieku brigādi, kuri lietotās mašīnas pārveidojuši transformeros. Lielākais no tiem ir 12 metrus augsts, bet to izmaksas svērstās no aptuveni 1160 līdz pat 11 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!