Foto: EPA/LETA

Žurnāls Pink publiskojis sarakstu ar desmit perspektīvākajiem amerikāņu aktieriem, kuri jau šobrīd ir talantīgi, populāri, bagāti un veiksmīgi, bet kuri tuvākajā nākotnē, iespējams, kļūs par pieprasītākajiem Holivudas aktieriem. Bet varbūt nē.

1. vieta. Roberts Patinsons (24 gadi, maksimālais honorārs 12,5 miljoni dolāru)

Krēslas vampīru sāga Patinsonu padarījusi par superzvaigzni, bet ar citām lomām viņam pagaidām neveicas, lai gan aktieris spēkus izmēģinājis romantiskajā drāmā Remember Me. Tuvākajos plānos ir dažas ar vampīrismu nesaistītas lomas, bet, ja galīgi neizdosies, Patinsonam ir arī sava mūzikas grupa Bad Girls.

2. vieta. Šaia Labefs (24 gadi, maksimālais honorārs 8 miljoni dolāru)

Lai gan 12 gadus ilgajā karjerā Šaia ir filmējies arī dažās labās filmās, viņa vārds tomēr tiek saistīts ar visai atklātu popkultūras drazu - pamanāmākās lomas filmās Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull un Transformers. Taču tieši tādēļ ikviens aktierī ieguldītais dolārs producentiem atnes 160 dolārus, tādējādi jauno aktieri padarot par vienu no rentablākajiem pasaulē.

3. vieta. Daniels Redklifs (21 gads, maksimālais honorārs 20 miljoni dolāru)

Šobrīd Redklifs ir bagātākais pusaudzis Lielbritānijā (viņa īpašumā ir aptuveni 50 miljoni dolāru), tomēr vēl dažus gadus viņu saista līgums ar Harija Potera veidotājiem, tādēļ no šī apšaubāmās slavas būs ļoti grūti tikt vaļā un arī kā vīrietis viņš netiks uztverts vēl ilgu laiku. Īpatnējās sejas dēļ skeptiķi viņam prognozē tādu pašu "nevajadzīgas" zvaigznes likteni kā Makolijam Kalkinam.

4. vieta. Bredlijs Kūpers (35 gadi, maksimālais honorārs 5 miljoni dolāru)

Kūpers it nemaz necenšas spēlēt nopietnās drāmās, bet arī kā komēdiju aktieris viņš ir pietiekami labi novērtēts. Par īstu zvaigzni kļuvis pēc filmas The Hangover un uzreiz iekarojis Renē Zelvēgeres sirdi un gultu. Tagad savu mačo imidžu Kūpers sāk spodrināt tādos primitīvos trilleros kā The A-Team, bet jau drīzumā gaidāma arī The Hangover otrā daļa.

5. vieta. Sems Vortingtons. (34 gadi, maksimālais honorārs 6 miljoni dolāru)

Pirms Džeimss Kamerons šo aktieri iemūžināja savā eposā Avatar, Vortingtons filmējās maz, dzīvoja treilerī un piestrādāja par akmeņkali. Taču tagad arī viņš ieslīdzis apšaubāmas kvalitātes blokbasteros, no kuriem parasti ir ļoti grūti izkļūt. Tomēr tas ir daudz ienesīgāk, nekā būt labam aktierim.

6. vieta. Teilors Lotners (18 gadi, maksimālais honorārs 12,5 miljoni dolāru)

Lai gan atrodas cilvēki, kuri šo aktieri dēvē par īstu skaistuli, visticamāk, ka nekur tālāk par Krēslas vampīrsāgu viņš netiks. Ja paveiksies, Lotneru varētu uzaicināt vēl kādā ilgstošā kinoprojektā, taču lielākoties šāda tipa aktieriem ir garantēts ilgs radošais mūžs kādā televīzijas seriālā par dakteriem.

7. vieta. Džozefs Gordons-Levits (29 gadi, maksimālais honorārs 5 miljoni dolāru)

Atšķirībā no visiem iepriekš minētajiem aktieriem, Džozefs savu slavu ir kaldinājis, piedaloties patiešām kvalitatīvās, lielākoties mazbudžeta filmās. Lai gan pēdējos gados Levitam ir "paslīdējusi kāja" un viņš vēlējies kādu miljonu arī nopelnīt, kino industrijas purvā viņš nenogrims - Levits pats kā režisors sācis uzņemt mazbudžeta filmiņas.

8. vieta. Kriss Pains (30 gadi, maksimālais honorārs 6 miljoni dolāru)

Lai gan mūsu platuma grādos šis aktieris ir mazāk zināms, Pains ir amerikāņu kulta filmas Star Trek zvaigzne. Tā kā atšķirībā no sešdesmitajiem gadiem šī filma nav kļuvusi par nejēdzīgi ieilgušu seriālu, Painam ir cisas iespējas filmēties dažādos ampluā, ko viņš arī dara ar lielu azartu. Lai gan pagaidām viņam tas neizdodas, aktieris nereti tiek saukts par "mūsdienu Harisonu Fordu" (starp citu, arī aktieri, kurš savu karjeru kaldinājis ar vairākiem kinoseriāliem).

9. vieta. Devs Patels (20 gadi, maksimālais honorārs 3 miljoni dolāru)

Lielbritānijā dzimušais indiešu aktieris kļuva slavens, pateicoties filmas Slumdog Millionaire negaidītajiem panākumiem, par ko viņš saņēma daudz prestižu kinobalvu. Tiesa, vienīgā filma bez Graustu miljonāra viņam ir ārkārtīgi neveiksmīgā The Last Airbender, ko uzņēmis viņa daudz slavenākais tautietis. Tomēr visa pasaule devu apskauž dēļ viņa meitenes - Graustu miljonāra otras zvaigznes Freidas Pinto.

10. vieta. Džeimss Makevojs (31 gads, maksimālais honorārs 4 miljoni dolāru)

Viens no nedaudzajiem aktieriem šajā sarakstā, kas karjeras sākumā centās filmēties arī labās filmās, tomēr pēdējos gados šim skotam ir citas prioritātes - drīzumā gaidāma arī filmas Wanted otrā daļa un kārtējais X-Men brīnums. Pirms aktiera karjeras uzsākšanas Makevoju nepaņēma pat flotē, taču uz ekrāna viņš labprāt glābj visu pasauli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!