Foto: AFP/Scanpix
Grafiti mākslinieks Benksijs otrdien ziedojis savu darbu Ņujorkas labdarības veikaliņam.

"Housing Works" tirgo ziedotas mantas un ieņēmumus novirza labdarības organizācijām, kas atbalsta AIDS slimniekus un bezpajumtniekus.

Otrdien veikals sāka Benksija grafiti izsoli. Tā sākuma cena bija 74 000 ASV dolāru (38 000 latu), bet trešdienas pēcpusdienā tā bija sasniegusi 220 000 dolāru (112 600 latus).

"Tā varētu sasniegt pat miljonu vai vairāk, jo par darbu ir milzīga interese," sacīja mākslas darbu novērtētāju firmas "Winston Art Group" pārstāve Elizabete fon Hābsburga.

Benksijs uzgleznojis tradicionālu ainavu, kurā iezīmētais nacistu karavīrs, omulīgi sēžot uz soliņa, apcer dabas skaistumu. Mākslinieks savam darbam devis nosaukumu "Ļaunuma banalitātes banalitāte".

Izsole noslēgsies ceturtdienas vakarā. Novērtētāja prognozē, ka Benksija grafiti pārdošanas cena būs no 600 000 līdz vienam miljonam dolāru (no 307 000 līdz 512 000 latu).

Augstākā cena, kas jebkad samaksāta par Benksija darbu, ir 1,87 miljoni dolāru (960 000 latu).

Kā jau ziņots, Benksijs oktobri aizvadījis Ņujorkā. Viņš apņēmās katru dienu radīt pa vienam jaunam grafiti, kas veido savdabīgu "izstādi" uz Ņujorkas māju sienām.

Pirmais zīmējums tika aizkrāsots jau dienu pēc parādīšanās, un nākamos piemeklēja līdzīgs liktenis. "Man šķita, ka citi grafiti mākslinieki mani nevar ciest tāpēc, ka izmantoju trafaretus, bet izrādās, ka viņi vienkārši nevar mani ciest," jokoja Benksijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!