Foto: Publicitātes foto

Līdz pat 7. janvārim Jūrmalas Kultūras centrā skatāma Ievas Strazdiņas izstāde "Stikls", kurā izstādīti mākslinieces pēdējā laikā tapušie darbi.

"Dabas elementi un gada laiku nestās pārmaiņas šķiet bezgalīgs avots mākslinieces pārpilnajai iztēlei, kas realizējas perfektā profesionālā izpildījumā, krāsu saspēlēs un acīm tīkamās, neparastās kompozīcijās," raksta iestādes rīkotāji.

Strazdiņa beigusi Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolas Stikla mākslas nodaļu un LMA Stikla dizaina nodaļu. Darbi ir bijuši izstādīti arī Francijā, Dānijā, Somijā, Zviedrijā, Čehijā un Beļģijā. Darbi vietu raduši ne tikai somu Stikla mākslas muzeja un Mencendorfa muzeja (Rīga) kolekcijās – tos novērtējuši un iegādājušies daudzi privātkolekcionāri ASV, Krievijā, Vācijā un Nīderlandē. Saņēmusi vairākas starptautiskas atzinības.

"Maniem darbiem raksturīgi tas, ka formas es tiem veidoju smiltīs, kuras ņemu Lielupes pludmalē, vedu uz darbnīcu un tur tās žāvēju. Sausās smiltis birst, un formas iznāk ļoti atšķirīgas. Es arī eksperimentēju – smiltis stutēju, tajās lieku dažādu augu faktūras un kausēju iekšā stiklā," par darbu tapšanas procesu stāsta māksliniece.

Izstāde apskatāma darba dienās no plkst. 13 līdz 18. Ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!