Arhitekts, dizaineris un baņķieris Vasilijs Kļukins no jauna radījis pasaulslavenās Parīzes katedrāli Notre Dame jeb Parīzes Dievmātes katedrāli. Viņš ar arhitektiem domātas programmatūras palīdzību radījis dievnamu tādu, kāds tas izskatītos, ja būtu būvēts 21. gadsimtā, saglabājot vēsturiskās aprises, taču izmantojot mūsdienu materiālus un risinājumus.

Kļukina variants paredz masīvo ēku gandrīz pilnībā noklāt ar lielām stikla plāksnēm, līdzīgi, kā tas tiek darīts daudzās mūsdienu jaunbūvēs.

Savukārt galveno vizuālo atšķirību no oriģinālās ēkas - divas milzīgas tērauda smailes, kas stiepjas debesīs virs abiem torņiem, - arhitekts pamato ar to, ka 1345. gadā pabeigtajai ēkai arī tādas sākotnēji bijušas paredzētas, bet ideja būvēšanas procesā atmesta, lai kopaina būtu harmoniskāka.

"Gandrīz divsimt gadus ilgās būvniecības laikā savu roku tās tapšanā pielika daudzi arhitekti - tā pamatā ir celta gotiskā stilā, bet manāmas arī dažādas romānikas stila iezīmes. Es centos neizmainīt katedrāles pazīstamākās arhitektoniskās detaļas, bet tikai materiālus, izmantojot metālu, stiklu un betonu.

Es nemēģināju atveidot visus tās ornamentus un dekoratīvos elementus, jo gribēju redzēt, kā katedrāle izskatītos, ja būtu būvēta 21. gadsimtā," savā mājaslapā norāda Kļukins.

Viņš jau iepriekš izpelnījies uzmanību ar dažādiem ekstravagantiem arhitektūras un dizaina risinājumiem. Tostarp Kļukins īpaši bagātiem cilvēkiem piedāvā unikālus jahtu dizainus, kas visiem citiem bagātniekiem skaidri norādītu, ka tās pieder cilvēkiem, kas ir vēl bagātāki par viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!