Foto: LETA

Otrdienas rītā Kārsavā, Krāslavā un Ludzā ir -16 grādu, bet Alūksnē, Gulbenē un Rēzeknē gaiss atdzisis līdz -15 grādiem, un gaisa temperatūra lēnām turpina pazemināties, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Tas ir pagaidām lielākais sals šajā ziemā Latvijā. Valsts centrālajā daļā gaisa temperatūra ir -8..-11 grādu, Kurzemē termometri rāda -6..-9 grādus.

Valsts austrumos ir pārsvarā skaidrs laiks, citviet saglabājas apmākušās debesis. Daudzviet nedaudz snieg un putina. Austrumu, dienvidaustrumu vēja maksimālais ātrums brāzmās samazinājies līdz 7-11 metriem sekundē.

Rīgā apmācies laiks, sīki snieg, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš līdz astoņiem metriem sekundē. Gaisa temperatūra -9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -4,9 grādiem Liepājā līdz -11,4 grādiem Alūksnē, Eiropā - no -32 grādiem dažviet Krievijā līdz +22 grādiem Grieķijas dienvidos un Spānijas dienvidaustrumos.

Zemākā gaisa temperatūra Eiropā otrdienas rītā ir -34 grādi vietām Krievijā, Maskavas termometri rāda -20..-22 grādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!