Foto: AFP/Scanpix

Slavenais franču kinoaktieris Žerārs Depardjē (attēlā) ir reģistrējis savu dzīvesvietu kādā Beļģijas ciemā pie Francijas robežas, svētdienas vakarā Beļģijas valoņu raidsabiedrībai RTBF apstiprināja vietējās pašvaldības vadītājs.

Depardjē ir apmeties Eno provinces Estempijas komūnas Nešēnas ciemā, kas atrodas viena kilometra attālumā no Francijas Rubē pilsētas, apstiprināja komūnas mērs Daniels Senesels.

Mērs sacīja, ka aktierim patīk vietējā daba un vietējie cilvēki. RTBF televīzija parādīja fotogrāfiju, kurā Depardjē redzams šī ciema iedzīvotāju sabiedrībā. 

Nešēna ir pazīstama kā "franču bagātnieku ciems", jo tur dzīvo arī citi turīgi franči, tai skaitā vairāki mazumtirdzniecības grupu Auchan kontrolējošās Miljē ģimenes locekļi.

Par to, ka Depardjē iegādājies nekustamu īpašumu Beļģijas ciemā, kļuva zināms pirms mēneša. Medijiem tolaik nebija zināms, ar kādu mērķi tas darīts un vai aktieris nodomājis lūgt Beļģijas pilsonību.

Depardjē tuvi cilvēki noliedza baumas, ka aktieris šādi mēģina izvairīties no nodokļiem Francijā, jo kā bijušā prezidenta Nikolā Sarkozī piekritējs neuzticas pie varas nākušajiem sociālistiem, kas solījuši paaugstināt nodokļus turīgākajiem pilsoņiem.   

Žerars Ksavjē Marsels Depardjē dzimis 1948. gada 27. decembrī, un kino regulāri filmējas kopš 22 gadu vecuma. Viņa filmogrāfijā ir vairāk nekā simts filmu, un Depardjē vienu reizi saņēmis "Zelta globusu", vienu reizi nominēts "Oskara" balvai, bet 16 reizes - "Cēzara" balvai (divas reizes to ieguvis).

Starp spožākajiem Depardjē kino tēliem minami Kristofors Kolumbs, Sirano de Beržeraks, Žoržs Dantons, Onorē de Balzaks, Aleksandrs Dimā, Ežens Fransuā Vidoks un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!