Foto: DELFI

Trešdienas, 21. augusta, vakarā negaidīts pavērsiens notika šovā Jaunā talantu fabrika – lai gan visas dienas garumā tika doti mājieni, ka kādam no dalībniekiem tā varētu būt pēdējā diena šovā, ne jaunieši, ne skatītāji tam līdz pat pēdējam brīdim neticēja.

Kad sākās vakara sarunas un Balstiņa drūmā tonī paziņoja, ka "spēle ir sākusies" un lika saprast - ceturtdienas rītu "fabrikanti" sagaidīs mazākā pulciņā, dalībnieki sašļuka, bet sociālajos tīklos sākās kaismīgas diskusijas par Talantu fabrikā notiekošo.

Iesākumā skatītājiem tika dota iespēja ar īsziņu palīdzību vēstīt, kuram no dalībniekiem vajadzētu šovu pamest, bet līdz ar paziņojumu par Ilvas iziešanu kļuva skaidrs, ka šajā vakarā skatītājiem nav tiesību lemt jauniešu likteni.

Vislielāko sašutumu šova fanos raisīja fakts, ka neviens nepaskaidroja, kāpēc no visiem dalībniekiem kā pirmā tiek izslēgta tieši Ilva, kura bija apliecinājusi, ka ir gan talantīga, gan centīga dziedātāja.

Kad iekšējā balsojumā "krita" Arturs (attēlā) un Linda, Twitter tīklā sākās īsta vētra - ne viens vien paziņoja, ka šovu vairs neskatīsies, jo aizgājuši interesantākie dalībnieki, kā arī daudzbalsīgi tika pieprasīti paskaidrojumi par to, kāpēc visiem 15 dalībniekiem nav dota iespēja sevi parādīt pirmajā koncertā.

Šāds lēmums tika vērtēts kā "sviests" un "pasaules lielākā netaisnība", bet šova veidotājiem tika pārmesta domāšana tikai par reitingiem, nevis jauniešu jūtām.

Īpaši daudz negatīvu atsauksmju saņēma šova Balstiņa, kuram pārmeta ņirgāšanos par jauniešiem, viņu pazemošanu un "morālo teroru.

Attapīgākie fani gaisotni Talantu fabrikā salīdzināja ar grāmatu sērijā Bada spēles notiekošo. Tiesa, tur vājākie izdzīvošanas spēles dalībnieki tika nevis aizsūtīti mājās, bet nogalināti.

Pēc trešdienas vakara uzticamākie šova skatītāji aktīvi apspriež iespēju, ka izslēgtie dalībnieki vēlāk saņems iespēju atgriezties šovā, bet Talantu fabrikas veidotāji saglabā intrigu.

Droši zināms vien tas, ka pirmdienas, 26. augusta, vakarā TV3 kanālā koncerta tiešraidē būs iespēja pirmo reizi iepazīties ar dalībnieku vokālajām dotībām, bet otrdienas vakarā skatītājiem būs iespēja lemt, kuram šovs jāpamet nākamajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!