Viens no šīs nedēļas visvairāk apspriestajiem notikumiem neapšaubāmi ir repera Gacho un radio BOOM FM raidījuma Suņu būda vadītāja aktiera Artusa Kaimiņa publiskais ķīviņš, kura laikā tika izteikts arī izaicinājums uz divkauju.

Ātri vien abu mākslinieku ampelēšanās pašmāju interneta vidē kļuva par sensāciju. Jokdari zibenīgi izveidoja vairākas repera un aktiera vārdu apmaiņai veltītas parodijas, un sabiedrība sašķēlās trīs daļās - tādos, kas atbalsta Gacho, tādos, kas nostājušies Artusa pusē un tādos, kas abus dēvē par "cirvja kātiem".

Savs viedoklis ir arī ekstravagantajam Rīgas ielu multimāksliniekam Mārtiņam Gricmanim (attēlā), kurš ar apvienības Edart.Tv gādību izveidojis videoklipu, kurā analizē abu mākslinieku kašķi, neslēpjot, ka viņš tomēr ir Artusa pusē.

Mārtiņš jau pašā video sākumā pārliecinoši paziņo, ka Gacho ir "kaut kas starp Kombuļi Inesi un reperi Ozolu", kā arī pamatīgi nokritizē mūziķa daiļradi, izsmejot viņa hitu Stampā grīdu.

Savukārt Artusu viņš atzinīgi vērtē kā vienu no perspektīvākajiem latviešu aktieriem, taču tajā pašā laikā ne no tiem labākajiem, tomēr, pēc Gricmaņa vārdiem, pašmāju kultūras vēstures daļiņa viņš noteikti esot.

Vēlāk, atklājis savas domas par aktieri un mūziķi, ielu muzikants pievēršas pašam svarīgākajam jautājumam - kāds ir viņa viedoklis par to, ka Gacho izaicinājis uz cīņu Artusu.

Ielu muzikants pauž nostāju, ka repera izaicinājums aktierim ir tas pats, kas uz cīņu izaicināt sievieti - tas ir gļēvi. Viņaprāt, aktieris mirst uz skatuves visu savu dzīvi, tādēļ tas, kurš viņu izaicina uz dūru cīņu, pats ir pelnījis dabūt pa seju.

Lai viņa prātula taptu skaidrāka, Gricmanis video skatītājiem sniedz salīdzinājumu - repera, kurš hobija līmenī nodarbojas ar boksu, izaicinājums aktierim, kurš tēlo uz skatuves, ir tas pats, kas, ja virtuozais pianists Gricmanis uz klavieru meistarības klasi izaicinātu Gacho.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!