Foto: Publicitātes foto

Aviokompānija Ryanair katru gadu savus klientus iepriecina ar kalendāriem, kuros pozē uzņēmuma darbinieces – šogad starp 12 daiļākajām sjuartēm iekļuvušas arī divas Latvijas skaistules, bet viņu un citu meiteņu gan šī gada, gan agrāk izdotajos kalendāros publicētie pikantie foto ļoti satraukuši spāņus.

Lai gan Ryanair kalendāru pārdošanas ieņēmumi kopš 2008. gada, kad iznāca pirmais kalendārs, tiek ziedoti labdarībai, puskailās meitenes tik ļoti uztraukušas daļu Spānijas iedzīvotāju, ka pikantais izdevums nonācis līdz tiesas zālei.

Tur šonedēļ pieņemts lēmums par Ryanair kalendāra un tā reklāmas kampaņas aizliegšanu - tiesnese savu lēmumu pamatojusi ar to, ka aviokompānijas kampaņa ir pārlieku seksuāla un sieviešu dzimumu diskriminējoša.

Tiesas pārstāve skaidrojusi, ka šajos kalendāros sievietes ķermenis tiek izmantots vienkārši kā reklāmas objekts, kuram patiesībā nav nekādas saistības ar reklamējamo pakalpojumu - lidojumiem un aviobiļešu pārdošanu.

Ryanair nolēmis spāņu pieņemto lēmumu pārsūdzēt, uzsverot, ka kalendāra mērķis ir atbalstīt dažādus labdarības projektus, bet vismaz pagaidām Spānijā gana populārs ir viedoklis, ka aviokompānija labdarību izmanto tikai kā ieganstu, lai ar puskailu meiteņu fotogrāfijām uzlabotu aviobiļešu pārdošanas rādītājus.

Satrauktie spāņu aktīvisti bija pieprasījuši Ryanair kalendāra aizliegšanu uz nākamajiem pieciem gadiem, bet kompānijas pārstāvis norādījis, ka Spānijā pieņemtais lēmums nekādā veidā neietekmēs uzņēmuma nākotnes plānus un ikgadējā kalendāra konceptu.

Jau vēstīts, ka starp kompānijas darbiniecēm, kuras izvēlētas Krētā notikušajai 2014. gada kalendāra fotosesijai, bija arī divas latviešu meitenes - 28 gadus vecā Danija Zemīte (attēlā), kura par stjuarti strādā deviņus gadus, un 25 gadus vecā Diāna Garsanova (galerijā 5. attēlā), kuras darba stāžs ir divi gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!