Foto: stock.xchng
Internetā izplatīts visai pamācošs video materiāls, kurā redzams, kā krievu tūristu bariņš dodas uz Ēģipti. Iereibušo vīriešu dēļ lidmašīnas komandieris atteicies uzsākt reisu Ufa-Hurgada un apturējis lidaparātu, kas jau bija izbraucis uz pacelšanās joslas.

Kā vēsta Krievijas mediji, incidents noticis 22. Janvārī Ufas lidostā. Nopratināšanā policijas nodaļā vēlāk noskaidrojies, ka trīs jaunu cilvēku kompānija bija nolēmusi doties uz populāro Ēģiptes kūrortu, taču, gaidot reisu, viņi bija pārmērīgi iepirkušies duty free veikalos.

Pēc pusstundas vīrieši jau bija uz kompānijas Уральские авиалинии lidmašīnas Airbus А321 klāja, kur sāka skaļi smieties un izteikt aizvainojošas replikas par citiem pasažieriem.

Stjuartes lūgumi nomierināties palika bez ievērības, bet, kad lidmašīna jau bija izbraukusi uz nolaišanās un pacelšanās joslas, pilots drošības apsvērumu dēļ pieņēma lēmumu nepacelties.

Bravūrīgajiem jaunekļiem tika piedāvāts lidaparātu pamest brīvprātīgi, bet viņi nepakļāvās. Tad tika izsaukta lidostas policijas vienība, bet to, kā viņi cenšas no lidmašīnas izraidīt iereibušos cilvēkus, nofilmējis kāds aculiecinieks.

"Jā, mēs pirms pacelšanās nedaudz iedzērām. Mums bija jautri - mēs taču atpūsties braucām! Laikam mēs vienkārši neiepatikāmies stjuartei, kura pasūdzējās kapteinim. Protams, mēs negribējām pamest savas apmaksātās vietas. Starp citu, man šajā incidentā ir ieplēsts mobilā telefona displejs," vēlāk stāstījis viens no aizturētajiem.

Policija vīriešus apstākļu noskaidrošanai aizturējusi uz 11 stundām, un, visticamāk, viņiem tiks inkriminēta nepakļaušanās varas pārstāvjiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!