Foto: Vida Press
Pirms vairākiem gadiem medijus pāršalca ziņas par Maiami praktizējošo kaktu dakteri Onīlu Ronu Morisu (attēlā), kura pasaulē nākusi kā vīrietis. Viņa, uzdodoties par sertificētu plastikas ķirurģi, savas pacientes izkropļoja ar apšaubāmu vielu injekcijām. Tagad tapis zināms – viltvārdei par saviem nodarījumiem piespriests cietumsds.

Morisa savām pacientēm par demokrātiskām cenām piedāvāja veikt skaistuma procedūras, taču realitātē sievietes tika izkropļotas ar cementa, līmes un citu vielu injekcijām sejas un ķermeņa formu uzlabošana.

36 gadus vecā sieviete pirmdien stājusies Floridas Bovarda apgabala tiesas priekšā, un viņai par dažādiem noziegumiem, tajā skaitā slepkavību, piespriesti desmit gadi cietumā, vēsta izdevums "CBS Miami".

Viena no kaktu dakteres upurēm bija 31 gadu vecā Šatarka Nubija, kura nomira Morisas veikto injekciju izraisīto komplikāciju dēļ. Tiek vēstīts, ka laika posmā no 2007. līdz 2010. gadam Nubijas dibena vaigos veiktas vismaz desmit apšaubāmu vielu injekcijas, par kurām viņa kopumā samaksājusi aptuveni divus tūkstošus ASV dolāru.

Uz sprieduma pasludināšanu bija ieradušās arī vairākas citas Morisas pacientes, kuras apgalvojušas, ka viltvārde sagandējusi viņu veselību.

"Mana meita nomira necilvēcīgā nāvē pēc 18 mēnešu ciešanām un neziņas, kas īsti tika injicēts viņas ķermenī. Ārsti neko nespēja darīt lietas labā," tiesā sacījusi mirušās sievietes mamma Šerija Pitsa.

Savukārt viena no zināmākajām viltus dakteres bijušajām pacientēm ir Radžī Narinesinga, kura pazīstama arī kā "sieviete ar cementa seju".
Foto: Vida Press
Morisa Radžī ģīmītī injicēja cementu un riepu līmi, un šīs vielas izraisīja ļoti nopietnas komplikācijas, kuru rezultātā sievietes seja bija pilnībā izkropļota. Tiesa, pēdējā laikā viņas izskats manāmi uzlabojis – pērnā gada pavasarī sertificēti plastikas ķirurgi saglāba to, kas vēl bija glābjams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!