Foto: Kadrs no video

Vēl nemaz ne tik sen "Eirovīzijas" nacionālās atlases konkursā "Supernova" Latvijas skatītājus ar paša sacerētu dziesmu pārsteidza romantiskais dziedātājs The Ludvig. Līdzīgs talants nesen aizkustināja britus šovā "Britain's Got Talent".

Britu skolnieks Rūbens Grejs ir no Gildfrodas Anglijā. Sešpadsmit gadus vecais puisis aizraujas ar muzicēšanu, tādēļ nolēma izmēģināt veiksmi populārākajā britu talantu šovā. Arī mūsu The Ludvig jeb īstajā vārdā Jēkabs Ludvigs Kalmanis sešpadsmit gadu vecumā nodemonstrēja savas spējas konkursā "Supernova".

Rūbens nāk no četru bērnu ģimenes – arī šis fakts viņu vieno ar Latvijas lirisko talantu. Grejam ir vecāka māsa, dvīņumāsa un jaunāks brālis.

Puisis sācis spēlēt klavieres septiņos gados, bet dziesmas sacer kopš 10 gadu vecuma. The Ludvig dziesmas sācis komponēt 11 gados.

Šovā "Britain's Got Talent" Grejs nolēma nodemonstrēt savas spējas dziedāšanā, klavierspēlē un dziesmu sacerēšanā. Viņš aizķēra daudzu jaunu meiteņu sirdis ar savu romantisko dziesmu, ko veltīja savai mīļotajai. Arī Jēkabs savu skaņdarbu "I'm in Love With You" veltījis pirmajai mīlai.

Padsmitgadīgais puisis izdziedāja savu atvainošanos, jo nebija pret savu meiteni izturējies pietiekami labi, un viņa mīļotā Rūbenu pameta. Iespējams, tieši sirsnīgā dziesma atkausēja meitenes sirdi, jo mīla esot atgūta.

Par savu kvēlāko atbalstītāju Rūbens sauc tēvu, kurš gan nevar būt puisim klāt tik bieži, cik vēlētos. Mūziķa tēvs strādā militārajās misijās un bieži ir ilgstoši prom no mājām. Šova žūrijas locekļiem Rūbens atzina, ka šajā svarīgajā brīdī viņam pietrūkst tēva klātbūtnes.

Tomēr izrādījās, ka tētis nelaida garām šo dēlam svarīgo dienu un slepeni ir atbraucis noskatīties Rūbena startu populārajā britu šovā.

Puiša prieka asaras saviļņoja visu zāli. Arī šis bija emocionāls trumpis romantiskajam puisim, kurš tīņiem tipiskās bravūras vietā nebaidījās atklāt jūtas publiski. Lieki piebilst, ka viņš saņēma visu četru žūrijas locekļu "jā" un kvalificējās nākamajai kārtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!