Foto: Publicitātes foto
Pašmāju hip-hopa apvienība "Olas" dienu pēc "Zelta mikrofona" balvas nominantu izziņošanas publiskoja klusināta aizvainojuma pilnu ziņu: viņu skaņdarbs "Dzīvot kaifs" nav iekļauts piecu straumētāko dziesmu listē, lai gan topā tas bijis līderis gandrīz pusgadu un skaitliski pārspēj citas balvai nominētās dziesmas.

Grupa "Olas" pastāv jau desmit gadus, un skaņdarbs "Dzīvot kaifs" ir līdz šim veiksmīgākā puišu dziesma, neviena cita nav "izšāvusi" tik vērienīgi. Mākslinieki tika uzaicināti trešdien uz pasākumu par godu balvas nominantu nosaukšanai un jutās pārliecināti, ka "Dzīvot kaifs" tiks pieciniekā. Izgājuši no ēkas, puiši vēlreiz paskatījušies straumējumu ciparos un palika neizpratnē par nule notikušo.

Sarunā ar "Delfi" grupas dalībnieks Žanis Pavlovskis saka, ka tik smalkā lietā kā mākslinieciskie sasniegumi allaž var diskutēt par viedokli un gaumi, taču konkrētajā nominācijā – straumētākais ieraksts – visu nosaka sausi dati. "Šai nominācijai bija jābūt visgodīgākajai, jo dati ir publiski pieejami. Tās ir dziesmas, ko tauta izvēles klausīties... 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!