Foto: Mārtiņš Purviņš, DELFI
Ar klausītāju un ekspertu balsojuma palīdzību noskaidrotas tās 15 dziesmas, kas turpinās sacensību par 2023.gada vērtīgākās popa un roka dziesmas titulu "Latvijas Radio 2" aptaujā "Muzikālā banka 2023", informēja Latvijas Radio pārstāve Liene Pālēna.

Apkopojot rezultātus, par vērtīgāko dziesmu "Muzikālā banka 2023" finālā sacentīsies grupa "Citi zēni" un "Labvēlīgais tips" ar dziesmu "Baļļīte", "Chris Noah" ar dziesmu "Cik tālu vēl?", Antra Stafecka un Ivo Grīsniņš Grīslis ar dziesmu "Dzīparos", grupa "Triānas parks" ar dziesmu "Es gaidu ziemu", grupa "Astro'n'out" ar dziesmu "Ilgošanās zvani".

Tāpat par vērtīgāko dziesmu "Muzikālās bankas" finālā sacentīsies grupa "Prāta vētra" ar dziesmu "Karalienes valstis (Dame le mano)", dziedātājs "Dons" ar dziesmu "Lauzto šķēpu karaļvalsts", grupa "Kautkaili" ar dziesmu "Ļauj man", grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Mēs turpināmies", dziedātāja Aija Andrejeva ar dziesmu ""Pērkons pāries", "Raum" ar dziesmu "Plēsīgi", "Finķis" un "Patrisha" ar dziesmu "Raķešu zinātne", dziedātājs Intars Busulis ar dziesmu "Spēlē savā burvju flautā", grupa "Bez PVN" un "Diona" ar dziesmu "Šaļti" un "ArtifexLV", Karīna Tropa un Atis Zviedris ar dziesmu "Vēlos dzīvot".

Šogad uzvarētāju starp 15 fināldziesmām noteiks tikai klausītāju un skatītāju balsojums noslēguma ceremonijas tiešraides laikā 27.janvārī.

Visi "Muzikālās bankas" finālisti saņems īpaši veidotas piemiņas balvas. To mākslinieks ir Armands Jēkabsons, kurš balvas veidojis atbilstoši šī gada finālšova konceptam - "uz visu banku". Balvas stilistikā nolasāmi gan radioviļņi, gan skatuves mikrofons, gan arī bankās glabātais zelta stienis.

"Muzikālās bankas 2023" lielā finālbasojuma dziesmas vērtēja arī neatkarīga un profesionāla žūrija, kurā piedalījās komponists Zigmars Liepiņš, komponists, pianists un aranžētājs Kristaps Krievkalns, operdziedātājs Raimonds Bramanis, diriģents Aigars Meri, dīdžejs, producents un "Latvijas Radio 5" mūzikas redaktors Uldis Cīrulis, trombonists un Latvijas Radio bigbenda dalībnieks Uldis Ziediņš, dziedātāja Elza Rozentāle, diriģente un dziedātāja Laura Leontjeva, mūzikas kritiķis un žurnālists Uldis Rudaks, kā arī muzikoloģe un Latvijas Televīzijas Kultūras redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

"Muzikālā banka" ir "Latvijas Radio 2" rīkota aptauja, kurā ik gadu klausītāji nosaka vērtīgākās un iecienītākās pašmāju dziesmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!