"Cilvēkiem, kuri nevar atļauties lāča, lauvas vai tīģera ādas paklājiņu, ir laba alternatīva – kaķa paklājiņš. Kā pienākas, ar visu galvu un kājām. Paliels tēviņš lieliskā stāvoklī. Skaistā marmelādes krāsā. 90 cm no deguna līdz astei, 50 cm platākajā vietā. Atrasts beigts ceļa malā. Lielisks aksesuārs vecpuiša dzīvoklim."

Šāds sludinājums šonedēļ ievietots Jaunzēlandes lielākajā interneta izsoļu vietnē Trademe (eBay analogs), un, protams, izraisījis vietējo dzīvnieku aizsardzības biedrību satraukumu.

Kaķa pārdevējs bijis taksidermists Endrjū Lankasters no Taurangas, kurš kaķi ceļa malā atradis pagājušajā mēnesī, nākot mājās no kāda koncerta.

"Eju pa ielu, skatos - pavej, kur smuks kaķis! Griezos atpakaļ un paņēmu šo. Āda bij' gluda, laikam precīzi pārbraukuši bija," laikrakstam New Zealand Herald stāstīja Lankasters.

Tā kā sludinājums izraisīja lielu ažiotāžu, beigtajam kaķim tā bija laba reklāma, tāpēc izsolē šo paklājiņu nopirka par 955 Jaunzēlandes dolāriem (aptuveni 430 latiem).

"Tā ir ļoti slikta gaume pirkt un pārdot mirušus kaķus. Turklāt sludinājuma teksts ir pārāk rotaļīgs un necienīgs. Ja dzīvnieks ir miris, tam ir jāizrāda pienācīga cieņa," komentējis dzīvnieku aizstāvis Eliots Praiors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!