Nav viegli pierunāt pūci nekustēties un pozēt fotokamerai – pat nebrīvē putni tomēr grozās, nervozē un sabīstas no zibspuldzes.

Taču amerikāņu fotogrāfs Breds Vilsons no Ņujorkas ir atradis veidu, kā izteiksmīgi iemūžināt šos cēlos un gudros dzīvniekus, un viņa pūliņi rezultējušies ar diviem interesantiem foto projektiem Affinity I un Affinity II.

Patiesībā gan viņš fotografējis arī vairākus citus dzīvniekus tuvplānā (kopumā 65 dažādas sugas), taču tieši 12 pūču sugas izpelnījušās plašāku rezonansi. Un arī pats Vilsons atzīst, ka šis darbs bijis īpašs.

"Ir ārkārtīgi grūti panākt, lai dzīvnieki uz jums skatās gluži kā cilvēki, un šī foto sesija kļuva par manu svēto grālu," komentējis fotogrāfs, kurš katras pūces priekšā pavadījis vairākas stundas, lai noķertu īsto kadru.

Taču grūtākais darbs bijis pirms tam - viņš visas šīs pūces regulāri apciemojis divu gadu garumā, jo savādāk, pēc Vilsona vārdiem, nevar panākt to, ka pūce pieņem fizisku kontaktu ar kādu konkrētu cilvēku.

Vilsons ir atzīts amerikāņu fotogrāfs - viņa darbi rotā dažādu žurnālu lappuses, viņš īstenojis iespaidīgas reklāmas kampaņas un sarīkojis dažas personālizstādes. Ar Vilsona darbiem var iepazīties viņa mājaslapā bradwilson.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!