Jahtu īpašnieki, kuri kuģo gar salu Big Major Cay, saskaras ar ļoti neparastu parādību – pie tās krastiem ūdens peldes bauda piemīlīgas savvaļas cūkas, turklāt parasti tās sparīgi airējas taisnā ceļā pie jahtas.

Big Major Cay ir neapdzīvota sala, kura ietilpst Eksumas arhipelāgā Bahamu salu dienvidos. To dēvē arī vienkārši par Cūku pludmali, jo savvaļas rukši tur ir pastāvīgi iemītnieki.

Minētā sala ir kas līdzīgs cūku paradīzei, jo tās tur visu dienu laiskojas baltajās smiltiņās, bet, kad sevi liek manīt izsalkums, dodas iegūt barību visai oriģinālā veidā. Ieraudzījušas tūristus, cūciņas drosmīgi metas ūdenī un peld pie jahtām, cerot, ka par skaistām acīm tām tiks iedots kāds kārums.

Cūkas tur tiešām ir ļoti simpātiskas, visdažādākajās krāsās, turklāt, pateicoties biežajām ūdens peldēm, tās ir ļoti tīras.

Ne viena vien cūku paaudze izaugusi šādos apstākļos. Sivēni tiek pieradināti pie ūdens jau no mazotnes, un ar laiku kļūst par labiem peldētājiem.

Leģenda vēsta, ka cūkas minētajā salā sākušas dzīvot pirms daudziem jo daudziem gadiem, kad garām kuģojošie jūrnieki tās izmitinājuši uz Big Major Cay, cerot, ka šādi nodrošinās sevi ar labiem pārtikas krājumiem. Taču jūrnieki nekad tā arī uz salas vairs neatgriezās…

Skeptiskāk noskaņotie gan uzskata, ka cūku izmitināšana uz salas bijusi daļa no biznesa plāna, kā pievilināt tūristus Bahamu salām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!