Katrs kaķis, gluži tāpat kā katrs cilvēks, ir unikāls un īpašs. Katram piemīt savi niķi, stiķi un dīvainības. "MansDraugs.lv" jautāja kaķu saimniekiem, ko neparastu un amizantu dara viņu murrātāji.

  • "Mūsu kaķis nez kāpēc vēlas, lai vannasistabas durvis visu laiku būtu atvērtas. Viņam tur neko nevajag. Viņš vienkārši attaisa durvis un iet prom. Tikko tās ieraduma pēc aizveru, skrien un atkal attaisa vaļā. Protams, tas notiek arī tad, kad mazgājos vannā…" (Karīna)
  • "Minka katru nakti guļ man uz galvas gluži kā silts "pižiks". Vasarā gan šīs siltās cepures iespaidā nereti svīst galva, bet nekādi nevaru viņu no šī ieraduma atradināt. Lai arī naktī esmu pārlikusi minci kājgalī, pamostos ar kaķi uz galvas." (Marta)
  • "Tikko mājās ar plecu atbalstos pret sienu, kaķis skrien augšā pa sienu līdz manai rokai, kas brīvi karājas. Laikam viņam šķiet, ka tā aicinu viņu rotaļāties. Reizēm, kad esmu aizdomājusies, tas var reāli nobiedēt." (Renāte)
  • "Kad manai mīlulei beigusies sausā barība, gudriniece aizstumj trauciņu virtuves vidū. Laikam tā atgādina man, ka pienācis laiks to piepildīt." (Veronika)
  • "Mūsu kaķis sēž pie veļasmašīnas un vēro, kā tā griežas, it kā tas būtu televizors. Tā viņš var ļoti ilgi sēdēt pie tās un ar acīm sekot līdzi drēbju kustībai." (Paula)
  • "Manai kaķenei patīk dzert ūdeni no šķīvīšiem, kuri palikti zem puķu podiem. Tikko aplaistu istabas augus, viņa steidz padzerties. Par ūdeni savā bļodiņā reti izrāda interesi." (Diāna)
  • "Elektrības stabā pie mūsu mājām ir stārķu ligzda, tādēļ sarkankājainie baltsvārči māju tuvumā redzami bieži. Mans runčuks regulāri mēģina kādu no stārķiem nomedīt, pieplacis pie zemes lavoties lielā putna virzienā. Izskatās, ka viņu it nemaz nemulsina fakts, ka viņš par baltsvārci ir krietni mazāks. Tikko kaķis ir pietuvojies, stārķis, protams, paceļas spārnos. Vērot šīs medības ir ļoti uzjautrinoši, jo stārķis parasti izskatās nevis nobijies, bet apjucis, sak, ko šitas sīkaļa no manis grib! Tomēr lielais putns drošības labad aizlaižas prom no mazā, bet apņēmīgā mednieka." (Jānis)
  • "Mūsu mincim patīk spēlēt futbolu, turklāt vislabāk– nakts laikā! No rīta virtuvē uz grīdas bieži atrodu ābolus vai tomātus, kas bijuši traukā uz ēdamgalda. Dažas reizes arī esmu pamodusies no tā, ka runčuks trokšņo, aizrautīgi dzenādams pa grīdu kādu ābolu." (Jekaterina)
  • "Dažreiz kaķis brēc, lai dodu viņam ēst, kaut bļodiņa ir pilna. Pienāku, ieberu klāt vienu sauju un viņš uzreiz metas gardu muti ēst, kaut tieši tā pati barība viņu trauciņā jau gaidīja." (Monta)
  • "Mūsu kaķim patīk gulēt atvilktnēs, un jo sevišķi viņš ir iemīļoji sievas apakšveļas atvilktni. Sievai saku, ka laikam man jāsāk kļūt greizsirdīgam." (Mārtiņš)
  • "Kaķis katru rītu gandrīz precīzi pulksten 6.50 ielien pie manis gultā, sākot laizīt un ar ūsām kutināt seju, it kā sacīdams: "Saimniec, celies!" Interesantākais ir tas, ka viņš to vienmēr dara aptuveni desmit minūtes, pirms noskanējis modinātājs. Mans murrājošais modinātājpulkstenis! Esmu apsvērusi domu modinātāju vispār neslēgt, jo mani tik un tā pamodina kaķis, tomēr vēl neesmu saņēmusies tā izdarīt." (Baiba)

Varbūt arī Tavs kaķis dara ko neparastu? Pastāsti par to mums, rakstot uz mansdraugs@delfi.lv, un ļauj arī citiem pasmaidīt. Neaizmirsti pievienot sava četrkājainā drauga foto!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!