Foto: Shutterstock
Divus absolūti vienādus suņus nebūtu iespējams atrast pat starp vienas šķirnes pārstāvjiem. Ja izskata ziņā varbūt izdotos atrast divus ķepaiņus kā ūdens piles, tad rakstura un ieradumu ziņā tie diez vai būtu identiski. Katrs suns, gluži kā katrs cilvēks, ir unikāls un neatkārtojams, tādēļ saimniekam jo īpaši mīļš. "MansDraugs" jautāja suņu saimniekiem, ko neparastu dara viņu mīluļi.

1. Neparasta ēdienu gaume

  • "Mana suņu meitene mežā kāri ēd mellenes no krūmiņiem. Un dārzā – visas citas ogas, kurām tiek klāt." (Baiba)
  • "Manējais ēd meža zemenītes no krūmiņa. Vēl viņam garšo sasaluši pelmeņi, bet jebkā pagatavoti – nē!" (Anna)
  • "Mans suns ēd vārītas bietes. Labāk nekā dažu labu gaļu." (Elita)
  • "Ir suņi, kas ēd gandrīz visu, kas nekustas. Piemēram, mans iepriekšējais suns – rotiņš (MDr.: rotveilers) gardu muti ēda trušu skaidu granulas. Par sienu pat nerunājot. Un ne jau tāpēc, ka suņu dāma tika turēta badā. Vienkārši viņai tā likās kā jauna sausā barība." (Madara)
  • "Mūsu suns ēd zaļus ābolus – teju visus apakšējos zarus jau nolasījis tukšus! (Inguna)

2. Savādas fiziskās aktivitātes

Foto: Shutterstock

2. Savādas fiziskās aktivitātes

  • "Mans bulterjers māk lēkt cauri vingrošanas riņķim. Kādu mēnesi mācīju, kamēr saprata, ka jālec cauri, nevis jāiet apkārt. Viņš vispār no dabas ir liels lēkātājs. Labprāt lēkā pāri visādiem šķēršļiem, kas zemāki par vienu metru. Arī pār kaimiņu dekoratīvajām puķu dobēm…," (Inese)
  • "Manējais mopsis, kad uzliekam iejūdziņu, ļoti priecājas, jo saprot, ka tūliņ iesim ārā. Bet, izejot ārā, krīt pie zemes un neiet ik pēc pieciem metriem." (Ginta)
  • "Mūsu suņu meitenei patīk nēsāt mutē akmeņus – jo lielāks, jo labāk!" (Inguna)

3. Oriģināla uzmanības izpelnīšanās

Foto: Shutterstock

3. Oriģināla uzmanības izpelnīšanās

  • "Šorīt pat mūsu suns ieleca pie manis gultā, apgūlās blakus, un, sapratis, ka šajā mirklī nevēlos viņu glaudīt, "burkšķēja" un spārdīja mani tik ilgi, kamēr panāca savu. Tā viņš ir darījis daudzkārt. Kad vīrs iet lodžijā smēķēt, iešana viņam līdzi ir obligāts pasākums. Nedod dievs, kādreiz nokavēt! Pametīs pat savu ēdienu pusapēstu… Vienalga, ko suns tajā brīdī dara, tikko izdzird lodžijas durvis atveramies, metas uz turieni kā bulta!" (Lorenda)
  • "Ja mūsu suns grib tikt laukā, kad guļam, ar visām četrām nāk bradāt pa vīru, lai mostas." (Anna)
  • "Mūsu taksīte ļoti neparasti priecājas. Reizēm vienkārši vidū pārlokās uz pusēm un enerģiski apļo asti – nekad tikai no sāna uz sānu, vienmēr kā ventilators uz riņķi! Citreiz noliek galvu uz grīdas, uz viena sāna, pati salokās uz pusēm, dibenu izlej gaisā un tēlo mazu ventilatoru!" (Linda)

4. Citi jokaini ieradumi

Foto: Shutterstock

4. Citi jokaini ieradumi

  • "Mūsējais mazgā un "ķer blusas" savai mīkstajai mantai. Bet onkuļa suns ar degunu stumj un baksta pīles atpakaļ uz upīti. Viņam ir piekodināts, ka meža pīlēm, kuras nāk no upītes, darīt pāri nedrīkst." (Anna)
  • "Kad mana takšu meitene vēl bija maza, no rīta ceļoties, gadījās iekāpt siltā peļķītē. Turpat blakus sēdēja viņa. Skaidrs, kurš vainīgs! Prasīju: "Kāpēc tu te piečurāji?" Nu tad dabūju dzirdēt visu, ko viņa domā par aizrādīšanu. Pikti bubināja vienā bubināšanā. Viņa vispār ir ļoti pļāpīga dāma. Savu prieku izrāda "runājot". Vienmēr, kad atgriežos mājās, mani sagaida mazs bubinātājs. Tās skaņas tādas īpatnējas, kaut kas pa vidu rūkšanai un gaudošanai. Viņa vispār ir ļoti interesants un foršs suns!" (Linda)

Ko interesantu dara Tavs suns?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!