Foto: Sputnik/Scanpix

Kas spēj šķirt divus draugus? Atbilde ir - "pavasaris". Iespējamo uzvedības maiņu dēļ uz laiku šķirti neparasti saticīgie dzīvnieki - tīģeris Amurs un āzis Timurs, ziņo Ria.ru.

Pirms diviem mēnešiem pasaules uzmanības lokā nokļuva divi dažādas sugas pārstāvji, kuri negaidīti labi sapratās. Tīģeris un āzis vienā aplokā safari parkā Krievijā draudzīgi nodzīvoja visu šo laiku, turklāt savu reizi spēja arī pakašķēties un viens otru izstumt no pajumtes.

Nu kļuvis zināms, ka āzis un tīģeris tomēr uz laiku ir nošķirti. Āzi Timuru ievietoja īpašā nožogojumā, kur viņu aprūpē veterinārārsti, jo divu mēnešu laikā Timurs ir krietni pieņēmies svarā, un tas dzīvnieka veselībai var kaitēt. Tāpat āzis tiks atblusots.

Tiesa, ne tikai āža pašreizējais veselības stāvoklis ir iemesls, kādēļ pārinieki šķirti. Tas darīts arī tāpēc, lai novērstu iespējamos draudus, ko var radīt dzīvnieku instinkti un pavasara vēsmas. Blakus tīģera un āža voljeram dzīvo tīģera Amura māsa Taiga. Parka pārstāvji ziņo, ka nevēlas, lai Amurs ļaujas instinktiem un to iespaidā ievaino Timuru. Tiesa, tā kā Amurs un Taiga ir brālis un māsa, šos tīģerus pārot nevar, taču šajā laikā nevar paredzēt Amura raksturu.

Tiek ziņots, ka dzīvnieku pārošanās laikā tīģeris un āzis ir nošķirti, taču par viņu atkalapvienošanu parka pārstāvji vienosies vēlāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!