Foto: Scanpix

Dzīvnieku pasaule nebeidz pārsteigt! Nesen uzplaukusi interesanta draudzība starp dzeloņcūku un jūrascūciņu, kas pret saviem biedriem bijusi nejauka, ziņo Moya Planeta.

Jekaterinburgas Tauriņu parkā Krievijā uzplaukusi neparasta un interesanta draudzība starp dzeloņcūku Matildi un jūrascūciņu Bonifāciju. Mazā jūrascūciņa ievietota klāt Matildei pāraudzināšanas nolūkos, jo Bonifācijs sācis terorizēt savus sugas brāļus. Matilde gan bija sašutusi par jauno viesi. Parka pārstāvji vēsta, ka dzeloņi bijuši gaisā un dzeloņcūka pat šņākusi, turklāt burtiski iedzinusi Bonifāciju stūrī.

Taču pēc pāris dienām jūrascūciņa nomierinājusies un sadraudzējusies ar dzeloņcūku. Pēc mēneša abi jau kļuvuši ļoti tuvi. Matilde mazo biedru noklājusi ar sienu, lai citi viņu neredzētu, turklāt arī pati mazgājusi jūrascūciņu, kad uzskatījusi, ka Bonifācijs ir netīrs. Bonifācijam tikuši arī gardākie pārtikas kumosiņi, vēstīts ziņojumā. Turklāt parka darbinieki pieredzējuši negaidīto - Matilde sākusi pat dejot uz divām ķepām! "Tad mēs sapratām, ka deja ir temperamentīgajam Bonifācijam! Tā beidzās audzinošais darbs un sākās dīvains un neparasts romāns starp dzeloņcūku un jūrascūciņu," vēsta parka pārstāvji.

Viens no dzeloņcūkas voljera stūriem ir simboliski atdalīts, lai jūrascūciņai būtu kaut neliela telpa. Tajā viņš uzkavējas, "kad Matildei nav labs garastāvoklis".

Atgādinām, ka Krievijā jau iepriekš pieredzētas neparastas dzīvnieku draudzības. Pagājušā gada nogalē pasauli pāršalca stāsts par tīģeri Amuru un āzi Timuru, kas vēl joprojām draudzīgi pavada laiku kopā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!