Foto: Shutterstock
Augumā mazi, taču sirsnīgi un komunikabli, tādi ir daudzu sieviešu iemīļotie četrkājainie draugi. Gan Jorkšīras terjers, gan čivava ir starp populārākajām suņu šķirnēm, radot prieku gan saimniecei, gan apkārtējiem. Kuras suņu šķirnes visbiežāk izvēlas sievietes un kas šo šķirņu pārstāvjiem ir raksturīgs?

Dāmu sunīši ir augumā mazi un daži arī diezgan trausli, tāpēc saimnieks nedrīkst piemirst paskaidrot maziem bērniem – lai vai cik mazs dzīvnieks būtu, tas tomēr nav rotaļlieta! Lai mazie suņi būtu labi kompanjoni, tie rūpīgi un uzcītīgi jāaudzina jau no mazotnes. Suņiem jāiemāca, kā attiekties pret bērniem, jāsaprot, vai drīkst gulēt gultā, kā arī jāizglīto par riešanu un rotaļāšanos.

Drosmīgais Jorkšīras terjers

Foto: Publicitātes foto

Temperamentīgais čivava

Foto: Publicitātes foto

Aktīvais krievu toiterjers

Foto: Publicitātes foto

Pūkainītis punduršpics

Foto: Publicitātes foto

Baltais mākonītis – Maltas zīda sunītis

Foto: Publicitātes foto

Lai uzzinātu vēl vairāk par katru no šīm šķirnēm, pieteiktos kucēniem vai noskaidrotu iespējas apmācīt savu suni, interesenti aicināti apmeklēt starptautisko mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādi "PetExpo 2016" Ķīpsalā 19. un 20. martā no pulksten 10 līdz 18. Kopumā izstādē piedalīsies un ar prieku interesentus konsultēs 28 suņu klubi.

Divu dienu laikā Ķīpsalā norisināsies starptautiskas suņu un kaķu izstādes, šovi un ringi, atraktīvas šķirņu demonstrācijas un modes šovi, būs plaša mājdzīvnieku un dekoratīvo putnu ekspozīcija, varēs saņemt speciālistu konsultācijas, būs izklaidējoša pasākumu programma, plaša zooindustrijas preču un pakalpojumu ekspozīcija.

Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Papildu informācija par izstādi lasāma šeit.

Izstādi "PetExpo" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kinoloģisko federāciju un Latvijas felinoloģijas asociāciju "Felimurs". Suņu izstāžu sponsors – "EUKANUBA", kaķu izstāžu sponsors – "ROYAL CANIN".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!