21. maijā dzīvnieku patversmē "Ulubele" tika atklāta "Senioru programma", kuras mērķis ir aicināt Latvijas sabiedrību adoptēt, ziedot vai palīdzēt ar brīvprātīgo darbu, atbalstot suņus-seniorus un kaķus-seniorus, kuri dzīvo patversmē "Ulubele", informē patversmes sabiedrisko attiecību speciāliste Sarmīte Vucāne..

Par dzīvnieku-senioru "Senioru programmas" ietvaros tiek dēvēts suns vai kaķis, kurš ir vecāks par 8 gadiem. No 350 dzīvniekiem, kas mīt "Ulubelē", seniori ir 92.

"Suņus un kaķus, kas ir aptuveni pusmūžā, cilvēki reti izvēlas adoptēt no patversmes, jo sabiedrībā valda maldīgi aizspriedumi par šo dzīvnieku slikto veselību, īsu atlikušo mūžu un raizēm, kuras dzīvnieks-seniors var sagādāt savam saimniekam. Ar "Senioru programmu" mēs vēlamies kliedēt šos mītus, jo patiesībā ir gluži otrādi – maza kucēna vai kaķēna, jauna dzīvnieka audzināšana prasa daudz vairāk laika, pūļu un rūpju nekā mājdzīvnieks – seniors, kurš ir mierīgs, draudzīgs un ar nosvērtu raksturu, turklāt ļoti uzticīgs un pateicīgs savam saimniekam," stāsta dzīvnieku patversmes "Ulubele" vadītāja Ilze Džonsone. Viņa piebilst, ka suņu un kaķu-senioru adopcijas veicināšanai "Ulubele" radījusi "Senioru veselības zelta polisi", ko saņems ikviens šajā patversmē dzīvnieku-senioru adoptējušais. Šī polise garantē dzīvniekam-senioram bezmaksas veselības aprūpi "Ulubeles" veterinārajā klīnikā līdz pat viņa mūža beigām.

"Senioru programmas" ietvaros "Ulubele" aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju palīdzēt patversmē mītošajiem 30 kaķiem un 62 suņiem-senioriem, kas iespējams vairākos veidos. Cilvēki var adoptēt suni-senioru vai kaķi-senioru un iegūt "Seniora veselības zelta polisi" vai arī palīdzēt ar ziedojumiem vai brīvprātīgo darbu "Ulubelē" dzīvojošajiem suņiem-senioriem un kaķiem-senioriem.

"Senioru programmas" realizācija nav iespējama bez līdzcilvēku ziedojumiem, tāpēc "Ulubele" īpaši aicina privātpersonas, privātpersonu grupas vai uzņēmumus kļūt par "Senioru programmas" patroniem, uzņemoties viena suņa vai kaķa-seniora aprūpi patversmē ik mēnesi. Patrona statuss nozīmē vismaz 30 eiro regulāru ziedojumu ik mēnesi kāda konkrēta dzīvnieka vai visas programmas atbalstam, pretī saņemot regulārus jaunumus par "Senioru programmas" norisi, kā arī ierakstīšanu "Senioru programmas" goda plāksnē "Ulubelē".

Plašāk par "Ulubeles" "Senioru programmu" var lasīt šeit.

Ar suņiem-senioriem dzīvnieku patversmē "Ulubele" var iepazīties šeit, bet ar kaķiem-senioriem –šeit.

"Ulubelē" ik dienas uzturas 350 dzīvnieki – 200 suņi un 150 kaķi, kuri visi gaida saimniekus un mājas. "Ulubelē" neviens dzīvnieks netiek iemidzināts pēc likumā noteiktajām 14 patvēruma dienām, bet gan uzturēts par līdzcilvēku ziedojumiem. Viena dzīvnieka vienai aprūpes dienai patversmē ir nepieciešami vidēji 2 eiro. Katru dienu "Ulubeles"dzīvnieki apēd vairāk nekā 100 kilogramus sausās barības.

Ziedošanas iespējas "Ulubeles" dzīvniekiem:

- Ar pārskaitījumu:

Biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele"
PVN Reģ. Nr.: LV 40008095993
AS Swedbank, Swift: HABA LV 22
Konts: LV38HABA0551011767179

- PayPal konts: info@ulubele.org.

- Portālā "Ziedot.lv".

- Zvanot uz ziedojumu tālruni: 9000 6083 (maksa par zvanu – 1,42 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!