Vai esi kādreiz iedomājies, kāda būtu ikdiena ar visai lielu mājas kaķi līdzās? Daudzi saimnieki iecerēto izvēlas pārvērst realitātē un uzņemties rūpes par meinkūnu, kas dienās izaugs par vienu no lielākajiem kaķiem pasaulē. Tāds ir arī runcis Tihons, kurš mīt Krievijā un kļuvis par sava veida interneta slavenību.

Zināms, ka meinkūna šķirnes kaķi ir vieni no lielākajiem mājas kaķiem pasaulē. To pierāda arī Krievijā mītošais runcis Tihons un viņa saimniece, kura daudzas fotogrāfijas publicējusi "Instagram" profilā, un tieši tā dēļ iespaidīgā izmēra runcis piesaistījis tūkstošiem cilvēku uzmanību un mediju interesi.

Saprotams, lielais mīlulis auguma dēļ varētu šķist kā visai neērts gulēšanai klēpī, taču Tihons, kura vārds tulkojumā no krievu valodas apzīmē klusumu, īpaši iecienījis samīļošanos ar saimnieci, atrodoties viņas rokās.

"Viņam visu laiku patīk būt man rokās. Viņam nepatīk būt vienam," portālam "LoveMeow" atklājusi kaķa saimniece. Baltais runcis arī sekojot viņai pa māju, lai kur saimniece ietu, un mēdz ieklīst līdz ar viņu pat vannasistabā, lai tikai nepaliktu kaut kur vienatnē.

Komentējot vārda izvēli, saimniece norādījusi, ka kaķis pats par sevi esot kluss dzīvnieks, kurš pat murrā teju vai nemanāmi. Tāpēc kaķīti nolemts nosaukt zīmīgā vārdiņā. "Viņš murrā klusi un ir mīlīgs. Viņa misija ir allaž būt man līdzās," savu uzticamo draugu raksturojusi saimniece.

Šobrīd mīlulis ir gadu un divus mēnešus vecs, taču saimniece norādījusi, ka jau sešu mēnešu vecumā, kad viņa uzņēmusies rūpes par Tihonu, runcis bijis ievērojama auguma, proti, daudz lielāks par citiem mājas kaķiem.

Taču no kaķa milzīgā izmēra nevajadzētu bīties, jo runcis esot ārkārtīgi mīlīgs un jauks kaķītis, teikusi saimniece.

Kā jau tas mēdz būt baltiem kaķiem, arī Tihons nav izņēmums un viņa actiņas ir katra savā krāsā. Viena no tām ir zila, taču otra iekrāsojusies gaiši brūna.

Tā kā draudzīgajam un sirsnīgajam runcim patīk būt saimnieces rokās, viņa ar laiku sākusi publicēt fotogrāfijas, kurās Tihons redzams, laiski iekārtojies sievietes apskāvienos. Tieši šīs fotogrāfijas izraisījušas tūkstošiem cilvēku ievērību un sajūsmu, jo parasti redzēts, ka mājdzīvnieciņi ir krietni mazāki par lielo Tihonu.

Šķiet, ka runcis pat iemācījies pozēt skaistajām fotogrāfijām un parādīt, ka nav nemaz tik liels, lai nespētu samīļot savu saimnieci un sēdēt vai gulēt viņas klēpī.

Interesanti, ka līdzās Tihonam mājoklī mīt arī otrs runcis, par meinkūnu nedaudz vecākais Kefīrs, skotu nokareno ausu kaķītis. Abi runči ir baltā krāsā, taču Kefīrs, saprotams, ir mazāks par savu biedru, un fotogrāfijās to var labi saskatīt.

Meinkūni parasti pieaug aptuveni trīs līdz piecu gadu vecumā, tāpēc ticams, ka Tihons paaugsies vēl lielāks.

Plašāk par meinkūniem var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!