Foto: Kadrs no video
Eklipse, Sietlas busu braucēja – tādu slavu ieguvusi kāda melna labratoru dāma, kura vienatnē radusi vizināties pa pilsētas ielām, vēsta "Mother Nature Network".

Ja šķiet, ka piecu gadu vecums ir pārāk mazs, lai laistu mazu būtni pastaigās vienatnē, suņu meitene Eklipse no Vašingtonas štata šo pieņēmumu apgāž. Viņa tieši savas patstāvības un neatlaidības dēļ, dodoties vienatnē izbraucienos ar autobusu, guvusi daudzu cilvēku ievērību.

Portālā "Mother Nature Network" ziņots, ka Eklipse slavu vietējā mērogā sākusi gūt jau 2015. gadā, kad regulāri gaidījusi pieturā, kamēr pienācis autobuss, ielekusi tajā un devusies tālāk trīs vai četras pieturas. Izrādās, tur atrodas suņu pastaigu laukums, uz kuru Eklipse reiz devusies kopā ar savu saimnieku Džefu Jangu. Taču došanās pastaigā vienatnē sākusies tad, kad Jangs kopā ar savu mīluli stāvējis pieturā un smēķējis. Nespēdama sagaidīt, kad saimnieks beigs smēķēt, Eklipse ielekusi autobusā, kas piestājis pieturā, un aizbraukusi uz parku viena pati. Vēstīts, ka Jangs savai mīlulei sekojis ar nākamo autobusu.

Intervijā "Komo News" Jangs pirms diviem gadiem skaidrojis, ka teju vai visi autobusu vadītāji Eklipsi jau esot ievērojuši. "Viņa visus iepriecina. Kā to var nemīlēt?" retoriski jautājis lepnais saimnieks, kurš par savu četrkājaino draudzeni nebaidoties. Reizēm gan viņš saņemot zvanus ar satrauktiem iedzīvotājiem, kuri teic, ka Eklipse vienatnē atrodas ielās, taču Jangs allaž viņus mierinot: "Man viņiem jāsaka, ka viņai viss ir kārtībā. Viņa zina, ko dara." Kad Eklipse sākusi savu brīvsoli uz parku, vairāki iedzīvotāji satraukušies, ka suns klaiņo vienatnē, taču Jangs norādījis, ka tā neesot vienmēr, viņš joprojām pavadot savu mīluli pastaigās.

Ko par šo mīluli saka sabiedriskā transporta pārstāvji? Izrādās, gan transporta vadītāji, gan valdes locekļi esot priecīgi par neparasto pasažieri, un kā nu ne – četrkājainajai braucējai pat sarūpēta sava transporta karte, kas piestiprināta pie Eklipses kaklasiksnas. Turklāt viņa izturoties kā jebkurš iedzīvotājs, atrodot brīvu solu un apsēžoties kā pienākas.

Eklipsei veltītajā "Facebook" profilā aprakstīts, ka melnā suņu meitene labprāt vārtoties zālē un nododoties pastaigām, un pie pavadas esot vien tad, kad citādi pārvietoties neesot iespējams vai kad par pārvietošanos savā vaļā draud sods. 2012. gadā dzimušais melnais labradors, kā jau tas raksturīgs šīs šķirnes suņiem, draudzējas ar transporta pasažieriem, ļaujas kopīgām bildēm un, kā priecīgi norādījis arī saimnieks Jangs, veicina prieku arī apkārtējo cilvēku ikdienā.

Turklāt sabiedriskā transporta pārstāvji Eklipsi iesaistījuši arī īpašā video, kurā attēlo aktīvās un neatkarīgās suņu dāmas ikdienu. Video var skatīt zemāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!