Foto: AP/Scanpix
Runcis Singuss ir īpašs kaķis. Kā jau meinkūnu šķirnes pārstāvis, kaķis ir krietni lielāks par pārējiem sugasbrāļiem. Taču Singuss var lepoties arī ar neparasti garu asti, kas reģistrēta pat Ginesa rekordu grāmatā, vēstīts tās mājaslapā.

Lielā kaķa izskatu paspilgtina gara, kupla aste. Ginesa pasaules rekordu speciālisti to izmērījuši un konstatējuši, ka aste ir 44,66 centimetrus gara, kas padara Singusu par pasaulē garākās astes īpašnieku. Runcis mīt Mičiganas štatā ASV.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on Aug 23, 2017 at 10:39am PDT

Kaķa saimniece Lorēna Pauersa kopā ar vīru Vilu pastāstījuši, ka kaķim reizēm gadoties ar asti trāpīt pa dažādiem priekšmetiem, taču tas allaž esot nejauši. Gluži vienkārši pats kaķis atrodoties nedaudz tālāk par savu asti.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on May 10, 2017 at 4:02pm PDT

Tāpat saimnieki paskaidrojuši, ka viņiem jābūt uzmanīgiem, pārvietojoties pa mājokli un aizverot durvis, jo runča Singusa asti var gadīties tajās ieķert.

Portālam "Love Meow" saimnieks Vils atklājis, ka Singuss esot ārkārtīgi mīļš un draudzīgs kaķis, kurš uzvedoties gluži kā regdols, tiklīdz tiek klēpī. Proti, runcis pilnībā ļaujot darīt ar sevi visu, ko vien saimnieks vēlas.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on Oct 1, 2016 at 1:02pm PDT

Garā aste arī netraucējot lielajam runcim spēlēties, norādījis saimnieks, jo Singuss labprāt nododoties rotaļām un lāzera stara tvarstīšanai.

Saimnieki salīdzinājuši, ka brīžos, kad kaķis tur garo asti gaisā, tās gals saliecas un atgādina jautājuma zīmi.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on Feb 28, 2017 at 4:03pm PST

Taču Singuss neesot vienīgais rekordists Pauersu mājoklī. Saimnieki var lepoties arī ar pasaulē garāko, precīzāk, augstāko kaķi Arkturusu. Nostājies uz četrām ķepām, kaķis sasniedz 48,4 centimetrus augstumā. Vils teicis, ka kaķu vidējais augstums sasniedz vien aptuveni 30 centimetrus. Kā jau Savannas kaķis, Arkturuss vizuāli ir visai slaids un atlētisks, un to viņš pierādot arī ikdienā.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on Mar 26, 2017 at 8:22am PDT

Pauersi pat atklājuši, ka kaķis, nostādamies uz pakaļkājām, varot ar zobiem satvert ēdienu no galda.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on Jun 25, 2017 at 1:17pm PDT

Abi peļu junkuriņi esot lieliski sadraudzējušies un labprāt pavadot laiku spēlēs, viens otru ķerdami pa mājokli. Singuss un Arkturuss pat mēdzot viens otru mazgāt un gulēt līdzās. Kaķi esot divus gadus veci.

A post shared by Detroit (@starcats_detroit) on Mar 25, 2017 at 12:55pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!