Foto: Shutterstock
Kaķis nav parasts mājdzīvnieks, kas tikai guļ un ēd. Atsevišķi kaķu šķirņu pārstāvji pratīs pārsteigt saimnieku, labprāt ļaujoties ūdens peldēm, savukārt citi uzvedīsies kā suņi, skraidot pakaļ aizmestai bumbiņai un to ar prieku nesot atpakaļ. Un kā gan par parastu var nosaukt īpaši lielu mājas kaķi? Lūk, vari ieskatīties vairākos šķirņu apkopojumos, kas vieno dažādu šķirņu peļu junkuriņus.

Astoņas kaķu šķirnes, kam tuva mežonīgā savvaļa

Foto: Shutterstock

Gan mērķtiecīgi, gan nejauši izveidotas ir kaķu šķirnes, kuras joprojām tomēr nevar sastapt teju katrā mājoklī. Lai arī daudzas no tām radušās ārpus Latvijas, citus četrkājainie mīluļi jau paspējuši gūt gan kaķu asociāciju atzinumu, gan cilvēku uzmanību. Rotaļīgi, uzticīgi un paklausīgi – tādi ir kaķi, kuriem nepatiks vis laiskoties un baudīt mierīgu dzīvi. Mežonīgā daba kaķos joprojām ir dzīva, tāpēc saimniekam, uzņemoties rūpes par kādu no šīs šķirnes pārstāvjiem, jābūt gatavam ilgām aktivitātēm.

Lasīt vairāk

Pieci kaķi, kurus var pārsteidzoši viegli apmācīt

Foto: Shutterstock

Pastaiga pie pavadas vai priekšmetu atnešana – to visu var iemācīt arī kaķim. Lai arī ir ierasts, ka dzīvnieki pārsvarā mīt mājoklī, laiski pavadīdami laiku, dažas kaķu šķirnes tomēr nesmādē iespēju parādīt savas spējas.

Lasīt vairāk

Deviņas kaķu šķirnes, kas uzvedas kā suņi

Foto: Shutterstock

Vai esi kādreiz novērojis, ka tavs kaķis skrien pakaļ tevis aizmestai mantiņai un to ikreiz nes atpakaļ? Neuztraucies, ar tavu kaķi viss ir kārtībā! Turklāt varam apstiprināt – tā dara daudzi jo daudzi četrkājainie mīluļi. Un, kas vēl īpašāk, dažām no kaķu šķirnēm šādas izdarības ir īpaši raksturīgas.

Lasīt vairāk

Seko dušā un nebaidās nopeldēties – kaķi, kuriem patīk ūdens

Foto: Shutterstock

Tie saimnieki, kuri kaut reizi ir mazgājuši savu kaķi, noteikti zinās, kāda ir viņa reakcija. Ir kaķi, kuri neskrāpē un diezgan mierīgi izturas zem ūdens strūklas, taču ir tādi, kurus bieži vien pat grūti noturēt rokās. Lai cik neticami tas šķistu, pastāv kaķu šķirnes, kuru pārstāvji pie ūdens ir pieraduši un peldēs dodas labprātīgi.

Lasīt vairāk

Desmit lielākā izmēra mājas kaķu šķirnes

Ir vairākas kaķu šķirnes, kuru pārstāvji ir ievērojami lielāki par parastu mājas kaķi. Ja vēlies, lai par tavu kompanjonu kļūst iespaidīga lieluma murrātājs, iepazīšanās ar šo sarakstu palīdzēs izraudzīties piemērotāko.

Lasīt vairāk

Piecas burvīgas kaķu šķirnes, kuru lepnums – 'lūša' ļipiņa

Kuriļu bobteils ir zināms teju visiem, taču pasaulē ir arī daudzas citas strupastainu kaķu šķirnes. Nevar noliegt – šiem murrātājiem piemīt īpašs šarms, jo tie nedaudz līdzinās maziem savvaļas lūšiem, bet tajā pašā laikā ir mīļi un rotaļīgi četrkājainie draugi. "MansDraugs" atlasīja piecus interesantus savvaļas lūša līdziniekus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!