Foto: Shutterstock
18 veikalos visā Latvijā atsākta AS "Tukuma straume" ražotās sausās suņu barības "Dogo" tirdzniecība, "MansDraugs" uzzināja uzņēmumā. Atsevišķu partiju suņu barība "Dogo" un kaķu barība "Ņau ņau" kļūdaino analīžu un Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) lieguma to izplatīt dēļ bijusi jāizņem no apgrozības.

Uzņēmums pateicas visiem tirgotājiem, kuri novērtē "Dogo" augsto kvalitāti un nepārtrauca sadarbību arī pēc PVD rīkojuma izņemt no tirdzniecības konkrētas suņu barības "Dogo" un kaķu barības "Ņau ņau" partijas. Veikali esot gatavi jaunam sadarbības posmam pēc tam, kad ir noskaidrojies pārpratums ar Dānijas laboratorijā veiktajām kļūdainajām analīzēm, teic uzņēmumā.

"Pie mums vērsās daudzi klienti, kuri interesējās, kur var iegādāties suņu barību "Dogo", no kuras tirdzniecības atsevišķi veikali atteicās kļūdaino analīžu dēļ pieņemtā Pārtikas un veterinārā dienesta lieguma dēļ. Esam pateicīgi, ka mūsu sadarbības partneri ir palikuši mums uzticīgi un pēc pārpratuma noskaidrošanas atsākuši tirdzniecību," saka AS "Tukuma straume" valdes priekšsēdētājs Aivars Podnieks.

Tā kā "Tukuma straumes" ražotās suņu barības "Dogo" un kaķu barības "Ņau ņau" augsto kvalitāti un nekaitīgumu dzīvniekiem ir apliecinājušas divas neatkarīgas laboratorijas, uzņēmums ir uzstādījis mērķi līdz gada beigām atgūt tirgus pozīcijas iepriekšējā pirmskrīzes līmenī, kā arī iekarot jaunus eksporta tirgus.

Vienlaikus AS "Tukuma straume" juristi veic darbības, lai noskaidrotu, kas ir atbildīgs par kļūdainajām analīzēm, kuru rezultātā tika pieņemts lēmums, kas radīja vairāku miljonu eiro zaudējumus. Uzņēmums ir gatavs tiesas ceļā piedzīt zaudējumus.

Jau vēstījām, ka PVD gan suņu, gan kaķu barībā bija atradis neatļauto vielu karbamīdu, kā dēļ no apgrozības bija jāizņem konkrēta veida barības partijas. Vēlāk gan PVD paziņoja, ka analīžu rezultāti bijuši kļūdaini. Plašāk par to, kas ir karbamīds, var lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!