Foto: Privātais arhīvs
Daudziem noteikti ir zināms teiciens par to, ka suns ir cilvēka labākais draugs. Protams, to apšaubīs vien retais. Taču, izrādās, suņa draudzība var kāpt pāri dažādu sugu robežām. Kā? Vairākos stāstos atkal un atkal ir pierādīts, ka mīluļi spēj pārsteigt pašu saimniekus, izveidojot lieliskas attiecības, piemēram, ar zirgu, bruņurupuci un pat nīlzirgu. Par to var pārliecināties apkopotajos stāstos turpinājumā.

Suņu meitene sadraudzējusies ar bruņurupuci Raķeti Leriju

Par starpsugu draudzību var dzirdēt bieži: viens suns sadraudzējas ar kaķi, cits mīlulis labprāt pavada laiku kopā ar maziem ezīšiem. Katrs šāds stāsts gluži kā no jauna pierāda, ka četrkājainie draugi spēj pārsteigt saimnieku un viņa ikdienā ienest pavisam īpašas sajūtas. Tā noticis arī ASV, kur sadraudzējies kāds sunītis un bruņurupucis.

Portālā "Bored Panda" aprakstīts, ka šīs draudzības galvenie varoņi ir suņu meitene Puka un bruņurupucis Raķete Lerijs. Kā abi draugi iepazinās?

Taisnības labad jāsaka, ka bruņurupucis mājoklī ienācis pirmais. Saimniece Kristīne Hilberga "ZME Science" norādījusi, ka bruņurupucis Raķete Lerijs pie viņas nonācis pēc tam, kad viņa pētījusi sludinājumu portālus.

Par bruņurupuča ikdienu saimniecei radušies arī secinājumi, proti, viņa teikusi, ka Raķete Lerijs esot ātrāks, nekā to māca bērnu grāmatās. Četrkājainis lielāko daļu laika mielojoties ar dārzeņiem un zemenēm, kā arī spēlējoties ar sunīti Puku.

Lasīt vairāk

Soctīklotājus saviļņo neparasta draudzība starp suni un ēzelīti

Foto: Kadrs no video

"Īsta vīru draudzība!" tā interesanto saikni starp sunīti un ēzelīti raksturojis Traolaks O'Buačalla, četrkājainā Bastera saimnieks. Izrādās, mājas mīlulis pirms četriem gadiem sadraudzējies ar kādu ēzelīti, un ik gadu notiek viņu īpašā tikšanās.

Šunelis Basters kopā ar saimnieku dzīvo Dublinā, Īrijā, un saimnieks O'Buačalla "The Dodo" atklājis, ka Basters 2013. gadā Īrijas pilsētiņā Dinglā saticis kādu citas sugas pārstāvi, un abiem izveidojušās ļoti draudzīgas attiecības. Kamēr abi pastaigājušies gar jūru, Basters sastapis ēzelīti Džeku, kurš mierīgi staigājis pa savu aploku līdzās tuvējai mājai.

"Kad viņi pirmoreiz satikās, viņi bija ļoti draudzīgi viens pret otru," atcerējies saimnieks.

Taču abiem draugiem nebija lemts pavadīt ilgu laiku kopā, jo saimniekam un Basteram bija laiks doties mājup. Taču abi ik gadu atgriežoties Dinglā un paviesojoties pie ēzelīša.

Lasīt vairāk

Iedzīvotājus Krievijā pārsteidz haskijs, kas sadraudzējies ar pūci

Vairākus desmitus tūkstošu skatījumu vietnē "YouTube" guvuši Krievijas iedzīvotāja Igora Beļajeva publicētie video, kuros redzama ārkārtīgi neparasta savienība – pūce un haskiju kucēns. Kadri ar abiem zvēriņiem iemantojuši milzu interesi un nokļuvuši uz daudzu pasaules mediju ziņu lentes.

Tiesa, nekas vairāk par paša saimnieka Igora Beļajeva aprakstiem pie video fragmentiem nav atrodams pat krievu valodā rakstošajos medijos, tāpēc atliek vien iedomāties, kā abi zvēri sadraudzējušies un kā viņi sākotnēji satikušies.

Lasīt vairāk

Aizkustinošā savienība – četrkājainais zirgu vārdotājs un viņa draugs

Boss un Kontino ir divi neparasti draugi, kurus vieno īpaša saikne. Ne vienmēr var novērot, ka suns un zirgs ir tik ļoti sadraudzējušies un viens otru mēdz pat "sabučot", taču Boss un Kontino pierāda – esi uzmanīgs un uzticīgs, un, iespējams, jau pavisam drīz redzēsi, ka esi izveidojis ļoti īpašu draudzību!

Kuplajā dobermaņu pulkā ir četri melni brūni suņi. Jaunākie ir vien gadu veci, taču Boss, kurš jūnijā svinēja ceturto dzimšanas dienu, ir īpašs mīlulis. Jo tieši viņš ir sadraudzējies ar 14 gadus veco zirgu Kontino. Suņuks Boss iesaukts pat par zirgu vārdotāju, jo ar lielo, balto dzīvnieku bieži pavada laiku kopā. Šādu savienību negadās redzēt ik uz soļa, kas Bosa un Kontino draudzību padara vēl īpašāku.

Kā "TheDodo" stāsta dzīvnieku saimniece Leslija, kura ar saviem mīluļiem dzīvo Peru, viņa jau bērnībā rūpējusies gan par dobermaņiem, gan zirgiem. Turklāt baltais rikšotājs Kontino ieņem būtisku lomu Leslijas dzīvē, un, kā šķiet, arī Bosa ikdienā zirgam ir nozīme. Pieaugušais dobermanis lielu daļu laika pavada pie zirga.

"Suņu bars zina, kā jāuzvedas pie zirgiem. Viņi allaž ir bijuši starp zirgiem, kopš viņiem ir ļauts iet ārpus mājas. Taču Bosa gadījums ir citāds," stāsta Leslija.

Lasīt vairāk

Neparasti draugi – divi sunīši un nīlzirgs

Kādam fotogrāfam "Chipembele Wildlife Rescue" centrā Zambijā izdevies iemūžināt burvīgus mirkļus, kuros draiskojamies redzami labi draudziņi - nīlzirdziņš Duglass un terjeri Mollija un Koko.

Mazais nīlzirdziņš un abi terjeri par nešķiramiem draugiem kļuva, kad divas nedēļas vecais hipopotamu mazulis, kuru atrada pamestu, tika nogādāts dzīvnieku aprūpes centrā.

Fotogrāfijās redzams, ka Duglass ar Molliju un Koko labprāt blēņojas un mīļojas - terjeri laiza mazulīša Duglasa purniņu, vērīgi lūkojas zvēriņa mutē un pat kosta viņa pakaļķepu.

Lasīt vairāk

Suņu meitene Tesija Krievijā kļuvusi par mammu diviem leopardēniem

Lasot par dzīvniekiem Sadgorodas zoodārzā Krievijā, atliek vien brīnīties par to, cik dažādu sugu pārstāvji savā starpā sadraudzējušies. Kaķene un ezīši, lauva un suns... Tāpēc turpinājumā var iepazīties ar vēl kādu stāstu, kura galvenie varoņi ir suns un divi leopardu mazuļi.

Zoodārza mājaslapā vēstīts, ka pirms mēneša, proti, naktī no 7. uz 8. oktobri, zoodārza leopardu pāris Vlads un Aļena sagaidījuši divas atvases. Diemžēl māmiņa Aļena atteikusies barot divus ņipros leopardēnus, un zoodārza darbinieki pieļāvuši – to ietekmējis faktors, ka pašu Aļenu esot izaudzinājis cilvēks, nevis lielais kaķis.

Tā nu divi mazi leopardēni nonākuši zoodārza kopēju rokās. "Mēģinājām izbarot paši, taču diemžēl viņi slikti zīda un bija nepieciešams steidzami meklēt barojošu mammu," norādīts mājaslapā. "Un mēs atradām brīnišķīgu audžumammu – zeltaino retrīveru Tesiju, kura pati nesen kļuvusi par mammu četriem burvīgiem mazuļiem, un viņai ir daudz piena." Zoodārza darbinieki arī pateikušies Tesijas saimniecei, kuras dēļ bijis iespējams palīdzēt leopardu mazuļiem izdzīvot.

Lasīt vairāk

Lauviņa Krievijā sadraudzējusies ar kucēnu

Sadgorodas zoodārzā netālu no Krievijas pilsētas Vladivostokas mīt nesen dzimusi lauvu meitene Astra, kura sadraudzējusies ar citas sugas pārstāvi, suni Elsu, vēstīts zoodārza mājaslapā.

Divus mēnešus vecā lauvu meitene Astra kļuvusi par vienu no zoodārza jaunākajiem un iemīļotākajiem dzīvniekiem. Un ne bez iemesla, jo pēdējās nedēļas laikā viņai pievērsta pastiprināta uzmanība. Izrādās, lauviņai sarūpēts īpašs draugs, Vidusāzijas aitu suns.

Kā vēstīts mājaslapā, Astra iepriekš augusi kopā ar brāļiem, taču, nonākdama zoodārzā, viņa sastapusies ar citādu biedru. Zoodārza darbinieki secinājuši, ka Astrai, iespējams, varētu būt garlaicīgi un vientuļi, tāpēc jautrības labad viņa iepazīstināta ar kucēnu Elsu. Abas meitenes jau novērotas, nebēdnīgi draiskodamās un draudzīgi sadzīvojot.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!