Vasaras vidū vairāku mediju redzeslokā nonāca īpašs stāsts par kaķenīti, kas adoptējusi vairākus ezīšus. Neparastais notikums piedzīvots Sadgorodas zoodārzā Krievijā. Kā adataiņiem un kaķenītei klājas šobrīd?

"Nesen mums atnesa mazus ezīšus, kuru māmiņa gāja bojā. Mēs viņus paņēmām savā paspārnē, bet viņi paši vēl nespēja ēst. Tāpēc palīgā nāca mūsu kaķenīte Musja, kura viņiem kļuva par mammu. "Ezīšus viņa pieņēma uzreiz, lai arī reizēm uz viņiem uzšņāc, ja eži viņai netīšām iedur ar adatiņām," tā par ežu un kaķa savienību jūlijā vēstīts zoodārza "Instagram" profilā.

Lai arī sākotnēji ziņots, ka kaķenīte Musja uzņēmusies rūpes par astoņiem adatu kamoliņiem, nesen "Pirmā Kanāla" raidījumam "Valsts galvenais kaķis" zoodārza veterinārārsts Viktors Agafonovs atklājis, ka kopumā esot desmit ezīši. Turklāt visi līdz šim brīdim esot izdzīvojuši, pateicoties varonīgajai kaķenītei, kura adatu kamoliņus esot barojusi ar savu pienu.

Tiesa, nu jau varētu teikt, ka neparastā māmiņa no saviem adoptētajiem bērniem ir atradinājusies. Kā bijis vērojams raidījuma sižetā par ežiem un kaķi, Musja uz adataiņiem neesot vairs reaģējusi.

Kāpēc gan kaķenīte vispār nonākusi līdzās mazajiem zvēriem? Izrādās, ežus, kuri , būdami vēl pavisam mazi, nonākuši zoodārzā, neesot varēts mākslīgi pabarot. Te talkā nākusi Musja, kura pati tolaik kļuvusi par māmiņu un viņai vēl bijis piens, ar ko pabarot nelaimē nonākušos ežus. Lai arī ežu un kaķa kombinācija varētu šķist pārāk bīstama, visi savā starpā labi sapratušies, bet eži ātri vien guvuši spēkus un kļuvuši patstāvīgāki.

Lai arī konkrētu laika posmu kaķenīte ar ežiem pavadījusi kopā, nu jau ilgāku laiku adataiņi pavadot paši savā novietnē zoodārzā. Arī zoodārza darbinieki par ežiem neko daudz nebija publicējuši līdz pat 22. augustam, "Instagram" profilā ievietojot video un to aprakstot tā: "Sen nav bijuši mūsu mazuļi eži, un te viņi ir! Sveiki un veseli! Paskatieties, kā viņi aiz abiem vaigiem bāž svaigu zivi. Daži pat negrib dalīties ar brālīšiem." Tāpat piemetināts, ka eži ēdot ne tikai dārzeņus, bet arī svaigu gaļu.

Bet kā gan ar Musju? Šādu jautājumu vairākkārt dzirdējuši arī zoodārza darbinieki, kuri par kaķenīti ziņas publicējuši 8. septembrī. "Daudzi jautā, kā Musjai iet pēc mūsu ezīšiem? Viņi taču jau izauguši un pēc viņas nealkst... Bet Musja laiku netērē, viņa jau adoptējusi citus kaķēnus. Lūk, kas tiešām ir gada māte!" norādīts pie fotogrāfijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!