Foto: Kadrs no video
Pasaules mediju uzmanību piesaistījusi kāda kaķenīte Krievijā. Murrātāja uzņēmusies rūpes par vairākiem ezīšiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Astoņiem adatu kamoliņiem, kas nonākuši Sadgorodas zoodārzā netālu no Vladivostokas, Krievijā, nu ir pavisam neparasta "māmiņa". BBC ziņots, ka ezīšu mamma gājusi bojā negadījumā ar zāles pļāvēju, bet astoņi mazuļi nonākuši Sadgorodas zoodārzā.

"Nesen mums atnesa mazus ezīšus, kuru māmiņa gāja bojā. Mēs viņus paņēmām savā paspārnē, bet viņi paši vēl nespēja ēst. Tāpēc palīgā nāca mūsu kaķenīte Musja, kura viņiem kļuva par mammu," vēstīts zoodārza "Instagram" profilā.

"Ezīšus viņa pieņēma uzreiz, lai arī reizēm uz viņiem uzšņāc, ja eži viņai netīšām iedur ar adatiņām."

Savukārt "Vesti" norādīts, ka adatu kamoliņi atteikušies tikt mākslīgi baroti, izmantojot pudelītes un citus palīgrīkus, un neesot spējuši norīt pienu. Nakts laikā zoodārza darbinieki mazuļus likuši uz īpaša paliktņa, kas nodrošinājis ezīšiem tik nepieciešamo siltumu.

Mazuļu barošanai talkā nākusi kaķenīte Musja, kura nesen pati dzemdējusi mazuļus, līdz ar to viņai vēl bijis piens. Zoodārza darbinieki, zinot Musjas draudzīgo un jauko raksturu, nolēmuši ezīšus nogādāt pie murrātājas. Par laimi gan eži, gan kaķis savā starpā sapratušies, ezīši ātri vien apjautuši, ka pie kaķenītes ir silti un labi. Aptuveni nedēļas laikā adatu kamoliņi guvuši spēkus, zīžot kaķenītes pienu, un nu jau kļuvuši krietni patstāvīgāki.

Zemāk redzamo fotogrāfiju zoodārza darbinieki 19. jūlijā aprakstījuši tā: "Mazuļi jau paši spēj paēst, mūsu Musja viņus izglāba. Lūk, kas ir interesanti – tiklīdz viņi paēd, tā uzreiz turpat aizmieg. Pat bļodiņā! Kas par to? Paēd, paguļ, pamostas un uzreiz paēd."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!