Vairākus desmitus tūkstošu skatījumu vietnē "YouTube" guvuši Krievijas iedzīvotāja Igora Beļajeva publicētie video, kuros redzama ārkārtīgi neparasta savienība – pūce un haskiju kucēns. Kadri ar abiem zvēriņiem iemantojuši milzu interesi un nokļuvuši uz daudzu pasaules mediju ziņu lentes.

Tiesa, nekas vairāk par paša saimnieka Igora Beļajeva aprakstiem pie video fragmentiem nav atrodams pat krievu valodā rakstošajos medijos, tāpēc atliek vien iedomāties, kā abi zvēri sadraudzējušies un kā viņi sākotnēji satikušies.

Noprotams, ka haskiju sunīti sauc Ilona, taču polārpūci – Ņuša. Abus dažādo sugu pārstāvjus Beļajevs sauc par saviem mājdzīvniekiem, ko allaž min video aprakstos.

Komentāros pie kāda video Beļavejs interesentei atbildējis, ka pūci viņš esot nopircis no audzētāja un izaudzinājis lidotāju no pavisam maza vecuma. Pūce esot aptuveni pusotru gadu veca. Pūcīte galvenokārt ēdot to, ko viņa ēstu dabā, proti, peles, žurkas, trušus, vistas, norādījis saimnieks.

Saprotams, ne visi video skatītāji izturas tik pozitīvi pret to, ko redz. Komentāros saimniekam Beļajevam jautāts, vai viņš nebaidās par sunīti Ilonu, jo video fragmentos esot redzams, kā pūce ieņem aizsardzības pozu. Beļajevs skaidrojis, ka pūcei noskaņojums esot labs un aizsardzības pozu viņa pārstājusi ieņemt jau bērnībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!