Arī četrkājainie draugi var piedalīties kārtības nodrošināšanā un palīdzēt policistiem viņu ikdienas darbos. Lai arī galvenokārt šāda loma piešķirta suņiem, arī kaķis, izrādās, var kļūt par sava veida policistu. Iepazīsties – runcis Kapteinis!

Četrkājainais darbinieks mītot Portlavakas policijas departamentā Teksasā, ASV. Kolēģiem runcis pievienojies 2017. gada aprīlī pēc tam, kad mīlulis adoptēts no vietējās dzīvnieku patversmes. Jau visai drīz kaķis lieliski iejuties policijas telpās un iemēģinājis dažādus stūrīšus gulēšanai, ieskaitot darba galdus.

Policijas departamenta pārstāvji "Facebook" lapā norādījuši, ka, pateicoties īpašajai vestei, kaķis izskatoties krietni nopietnāk, pildīdams savus dienesta pienākumus (proti, vērojot policistu darbu un pārbaudot, vai tiek izpildīti kā nākas).

"Policistu" Kapteini ievērojuši arī vietējie iedzīvotāji, kas kaķim pat sarūpējuši pārsteigumu. Kale ģimene esot runcim nosūtījusi dāvanu sainīti, kas bijis pilns ar rotaļlietām. Priecājoties par mīlulim sagādāto pārsteigumu, policisti kaķa vārdā uzrakstījuši pateicības vēstuli, ko pats runcis arī "parakstījis". Kā redzams attēlos zemāk, kaķis uz vēstules atstājis savas ķepas nospiedumu, taču darbinieki norādījuši, ka, rūpējoties par četrkājaini, ķepa pēc tam rūpīgi nomazgāta.

Runcis piedaloties arī dažādās aktivitātēs, kopā ar policijas darbiniekiem sagaidot skolēnus ekskursijās vai dodoties uz izglītības iestādēm, būdams kā drošības vēstnesis.

"Facebook" lapā policisti periodiski publicējuši dažādus sveicienus un informāciju no kaķa puses, piesaistot vairāku cilvēku uzmanību un labus vārdus. "Kapteinis ir apburošs!" rakstījis Džastins Aguajo.

Murrājošajam policistam izveidots arī "Instagram" profils, kurā darbinieki publicējuši vairākus kadrus no viņu četrkājainā kolēģa ikdienas. Turpinājumā vairāki no tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!