Foto: Kadrs no video
Dzirdot vārdu "kaķis", pirmā asociācija noteikti rodas ar mājas mīluļiem. Taču ir arī tādi kaķi, kam vieta ir nevis mājoklī, bet gan savvaļā, turklāt dažus no šādiem zvēriem izdodas visai reti sastapt. Tāds ir, piemēram, karakals un smilšu kaķis, ko laimīgiem vērotājiem izdevies iemūžināt video.

Savvaļā Dienvidāfrikā nofilmēts parasti izvairīgais karakals

Foto: Kadrs no video

Diviem paraplanēšanas pilotiem Keiptaunā, Dienvidāfrikā, izdevies savvaļā nofilmēt karakalu, vēsta "Earth Touch News".

Savvaļas kaķis, šķiet, viņa novērotājus redzējis, taču turpinājis savas dienas gaitas, staigājot gar augiem un krūmiem un pat pietuvinoties pilotu ierīkotajam pacelšanās laukumam, atklājis Luiss Stenfords, viens no aculieciniekiem. Viņš skaidrojis, ka, ierodoties iepriekš noskatītajā vietā un gatavojoties pacelties gaisā, viņi ievērojuši karakalu, kas slēpies krūmos, un šķitis, ka zvērs tajā brīdī mielojies ar atrasto vai nomedīto barību.

Lasīt vairāk

Pirmo reizi savvaļā nofilmēti retie smilšu kaķēni

Foto: Kadrs no video

Četru gadu ilgs darbs vainagojies panākumiem, kad Sahāras tuksneša Marokas daļā novēroti un pirmo reizi nofilmēti smilšu kaķēni, retās sugas pārstāvji, vēstīts "Independent".

Pētnieku grupas pārstāvji, kuri Āfrikā aizvadījuši četrus pētniecības gadus, pieļāvuši, ka 26. aprīļa notikums – smilšu kaķēnu novērojums, kas iemūžināts video formātā, – varētu būt pirmais šāda veida sasniegums sugas izpētes sakarā. Aprīļa nogalē Sahāras tuksneša Marokas daļā novēroti trīs smilšu kaķēni.

Sand Cat Kittens Spotted in the Wild for First Time from Panthera Cats on Vimeo.

Lasīt vairāk

Četri ārkārtīgi skaisti savvaļas kaķi, kurus mājoklī neredzēsi

Foto: Shutterstock

Kādu no šiem kaķu dzimtas pārstāvjiem, iespējams, izdodas redzēt dažādos zoodārzos pasaulē, taču daudzos gadījumos retus, skaistus un īpašus dzīvniekus var iepazīt vien enciklopēdijās, interneta resursos un kādā izglītojošā raidījumā. Tāpēc piedāvājam četrus savvaļas kaķus, kas izskata dēļ vien būtu lieliski mājas mīluļi. Taču ņem vērā, ka izskats ir maldinošs, un ne velti šie dzīvnieki sastopami galvenokārt savvaļā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!