Foto: Reuters/Scanpix
Pandas noteikti pieskaitāmas pie mīlīgākajiem dzīvniekiem pasaulē. Zvēru šķietamais miers un pārgalvība, bezbailīgi rāpjoties kokos, no tiem nereti nokrītot, un kūleņojot pa zemi spēj aizkustināt un likt pasmaidīt. Turklāt spēju nodoties azartiskiem piedzīvojumiem melnbaltie dzīvnieki, šķiet, gūst jau bērnībā.

Ja vēl neesi redzējis, kā izskatās pandu mazuļi dzīves pirmajos mēnešos, vari ieskatīties vairākās fotogalerijās, kas rāda gan teju tikko dzimušus lācēnus, gan jau pāris mēnešus vecus draiskuļus. Turklāt vairākos kadros var izsekot pirmā Francijā dzimušā pandu lācēna augšanai.

Māmiņa apmīļo pirmo Francijā dzimušo pandu lācēnu

Foto: AFP/Scanpix

Bovālas zoodārzā Francijā augusta sākumā pieredzēts īpašs notikums, jo pasaulē nākuši divi pandu lācēni. Šī esot pirmā reize, kad Francijā dzimst pandas, ziņo aģentūra AFP.

4. augustā dzimuši pandu dvīnīši, puisītis un meitenīte, taču diemžēl izdzīvojis tikai viens no jaundzimušajiem.

Vēstīts, ka Francijā pirmos pandu mazuļus sarūpējis šīs sugas zvēriņu pāris Huana Huana un Juans Zi. Abi Bovālas zoodārzā ieradušies 2012. gada janvārī un tur būšot apskatāmi 10 gadus, paredz vienošanās starp Francijas un Ķīnas pārstāvjiem. Visas pasaulē mītošās pandas, tostarp tās, kas atrodas dažādos zoodārzos, joprojām pieder Ķīnai, tāpēc šos dzīvniekus zoodārzi varot uz laiku aizņemties. Tas ļauj iedzīvotājiem visā pasaulē apskatīt šos zvēriņus.

Lasīt vairāk

Pirmais Francijā dzimušais pandu lācēns mīļojas ar māmiņu

Foto: AFP/Scanpix

Pirmais Francijā dzimušais pandu lācis turpina priecēt apmeklētājus, sagādājot īpaši sirsnīgus brīžus. Turklāt beidzot tas pirmo reizi parādīts plašākai sabiedrībai.

13. janvārī, dienā, kad tapušas fotogrāfijas, Juans Mengs priecējis zoodārza apmeklētājus, atrodoties aplokā kopā ar māmiņu. Kā novērojuši sanākušie, lācis uzvedies tipiski savam vecumam: piecus mēnešus vecais mazulis esot turējies klāt māmiņai un pat kāpelējis pa viņu, kamēr Huana Huana vēlējusies atpūsties.

Raidsabiedrība BBC vēsta, ka šī bijusi pirmā reize, kad Juans Mengs parādīts plašākai publikai. Zoodārza pārstāvji atklājuši, ka šobrīd lācis izejot desmit dienu atklimatizēšanās posmu, lai pierastu pie jaunā aploka.

Lasīt vairāk

Augustā dzimušais pandu lācēns Bovālas zoodārzā Francijā krietni apvēlies

Foto: instagram.com/zoobeauval/

Bovālas zoodārzā Francijā augusta sākumā tika pieredzēts īpašs notikums, jo pasaulē nāca divi pandu lācēni. Šī esot pirmā reize, kad Francijā dzimst pandas. 4. augustā dzimuši pandu dvīnīši, puisītis un meitenīte, taču diemžēl izdzīvojis tikai viens no jaundzimušajiem.

Tagad mazulītim, kuram dots pagaidu vārds Juans Zi (par godu tēvam), ir trīs mēneši, un zoodārzā arī atzīmēta šī mazā dzimšanas diena. Lācēns aug ātri un ar katru dienu kļūst arvien aktīvāks. Kā vēsta zoodārza mājaslapā pieejamā informācija, pagaidām lācēns, kurš popularitāti iemantojis daudzās pasaules valstīs, visu savu laiku pavada voljērā ar saviem vecākiem – mātīti Huanu Huanu un tēviņu Juanu Zi.

Lasīt vairāk

Pandu lācēns draudzīgi skauj koku

Foto: Reuters/Scanpix

Nav noslēpums, ka pandām patīk kāpelēt pa kokiem un pārbaudīt savus spēkus, un to pierāda arī lācenīte Fu Fenga Šēnbrunas zoodārzā Vīnē, Austrijā. Fotogrāfijās viņa iemūžināta, kāpelējot pa kokiem un it kā tos draudzīgi skaujot.

Fu Fenga, kas redzama "Reuters" sarūpētajās fotogrāfijās, bijusi tā, kura pavadījusi laiku kokos un izpētījusi tos. Februāra beigās zoodārza pārstāvji ziņoja, ka lācenīte Fu Fenga pamanījusies uzkāpt aploka augstākajā kokā, un tas vien pierāda, ka jaunais dzīvnieciņš ir ziņkārīgs un tiecas izmēģināt savus spēkus.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!