Veterinārārstes Ellenas Karozas rokās neilgi pēc dzimšanas nonākuši divi kaķēni, kuriem bijusi nepieciešama steidzama palīdzība. Virdžīnijas štatā ASV mītošā saimniece, kura jau rūpējusies par runci Beniju, likusi lietā savas zināšanas veterinārajā nozarē, taču viņu pašu pārsteigusi sava mīluļa uzvedība, vēstīts "Love Meow".

Karoza, kura pati esot veterinārārste, divus mazus peļu junkuriņus paņēmus no vietējās dzīvnieku organizācijas. Mazuļi tobrīd esot bijuši vien dienu veci, un kaķēniem steidzami bijusi nepieciešama palīdzība un ārstēšana, tāpēc Karoza neesot vilcinājusies un piedāvājusi savu aprūpi.

A post shared by Ellen (@thecatlvt) on Mar 10, 2018 at 3:44pm PST

Bez viņas mājoklī mītot arī baltais runcis Benijs, kuram abi kaķēni bijuši ārkārtīgi līdzīgi. Ierodoties jaunajās mājās, mazuļiem uzreiz nodrošināta barošana ar pudelīti noteiktos dienas laikos. Tā kā kaķēni bijuši ārkārtīgi mazi, pastāvējušas bažas, ka mazuļi varētu neizdzīvot, kas diemžēl ātri vien apstiprinājies. Karoza portālam atklājusi, ka viens no kaķēniem bijis īpaši sarežģītā stāvoklī, jo viņa urīnā esot saskatītas asinis, kas liecinājušas par nopietnām veselības problēmām. Pēc divām dienām šī mazuļa sirsniņa diemžēl pārstājusi pukstēt.

A post shared by Ellen (@thecatlvt) on Mar 10, 2018 at 5:21pm PST

Taču par to, ka gaidāms nelāgs notikums, iespējams, nojautis skaistulis Benijs, kas īpaši sasirgušajam kaķēnam veltījis krietni daudz uzmanības. "Benijs zināja, ka ar kritisko mazuli nav lāgā, jo viņš iespraucās barošanas laikā un mazgāja kaķēnu," teikusi Karoza. "Gribētos domāt, ka viņš mazuli sagatavoja aiziešanai, jo viņa izturēšanās mainījās un viņš par kaķēnu rūpējās intensīvāk."

A post shared by Ellen (@thecatlvt) on Mar 14, 2018 at 7:04am PDT

Par laimi, no abiem kaķēniem izdzīvojusi Džubilija, un kaķenīte ļāvusi Benijam pilnībā izpausties audžutēva godā. Saimniece atklājusi, ka kaķis visu laiku novērojis mazuli un bijis gatavs izmantot katru iespēju, lai kaķenīti sāktu mazgāt. Karoza paskaidrojusi, ka kontakts ar citu kaķi mazuļiem esot jo īpaši svarīgs dzīves sākumā, tāpēc bez Benija palīdzības būtu bijis grūti iztikt.

A post shared by Ellen (@thecatlvt) on Mar 15, 2018 at 6:39am PDT

Audžutēvs Benijs kopā ar kaķenīti esot bijis teju vai visu laiku, sargādams mazuli. Ar laiku Džubilijai mainījusies ausu, astes, deguna un spilventiņu krāsa, ko saimniece raksturojusi kā Siāmas jauktenīša pazīmi. Tāpat mazā mīlule sākusi arī murrāt.

A post shared by Ellen (@thecatlvt) on Mar 15, 2018 at 7:11pm PDT

Baltais runcis ļoti gādīgi izturējies pret savu audžumeitu, cītīgi mazgādams un rūpēdamies par murrātāju. Karoza minējusi, ka laika gaitā arī Benija izturēšanās mainījusies, saprotot, ka kaķenīte aug un attīstās. Viņa pieļāvusi, ka pavisam drīz Džubilija sākšot ņemt piemēru no Benija un mācīšoties, kā būt par kaķi.

"Benijs domā, ka viņa ir skaista, un turpina būt viņas baltais bruņinieks," teikusi saimniece.

A post shared by Ellen (@thecatlvt) on Mar 22, 2018 at 6:56pm PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!