Foto: DELFI
Starptautiskajā izstāžu hallē Ķīpsalā norisinās gadskārtējā izstāde "Latvijas uzvarētājs 2018", kurā pulcējas pūkainākie kaķi un paklausīgākie suņi. Divu dienu laikā tajā norisināsies ne tikai skaistumkonkursi, bet arī suņu paraugdemonstrējumi, šovi un kaķu adžiliti.

Par titulu "Latvijas uzvarētājs 2018", kā arī par iespēju piedalīties vienā no prestižākajām pasaules suņu izstādēm "Crufts 2019" Birmingemā, Lielbritānijā, divas dienas Ķīpsalā sacentīsies 1700 suņi – garspalvaini, īsspalvaini, lokaini un asspalvaini, miniatūri un lieli, medību, darba suņi un dekoratīvie sunīši no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Polijas, Zviedrijas un Norvēģijas. Vissīvākā konkurence paredzama tieši starp čivavām, plaši pārstāvēti būs arī labradori, Bernes ganusuņi, šeltiji, basendži un franču buldogi. Līdztekus šiem suņu mīļotāji varēs sastapt arī ļoti retas un eksotiskas suņu šķirnes – Urugvajas mastifu (oficiāli par šķirni atzīta tikai pērn), Japānā selekcionētas šķirnes – kaju un šikoku, Istras asspalvaino dzinējsuni, Korthalsas grifonu, barbetu un Jakutijas laiku. Tiesa, pēdējo FCI (Starptautiskā Kinoloģiskā federācija) gan vēl nav pilnībā atzinusi par šķirni.

Īstas kaislības valdīs arī kaķu izstādē, jo arī starp 300 dižciltīgajiem kaķiem notiks titula "Latvijas uzvarētājs 2018" izcīņa. Šo titulu iegūs tikai katras šķirnes labākais pieaugušais runcis un kaķene. Lai arī kaķi nevar lepoties ar tik varenu šķirņu daudzveidību kā suņi (pavisam pasaulē ir tikai mazliet vairāk nekā 40 kaķu šķirnes), Ķīpsalā būs pārstāvētas vairāk nekā 20, tostarp britu īsspalvainie kaķi, mīlīgie milži meinkūni, pūkainie Persijas un elegantie Burmas kaķi. Tāpat izstādē būs vērojamas arī visai retas šķirnes – eksotiskie Bombejas un Somālijas kaķi un zilacainais regdols. Pirmoreiz Ķīpsalā notiks adžiliti paraugdemonstrējumi kaķiem, mīluļiem rādot, cik paklausīgi viņi spēj būt.

Izstāde norisinās 9. jūnijā no pulksten 10 līdz 18 un 10. jūnijā no pulksten 10 līdz 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!