Foto: Shutterstock
Ja ilgojies mainīt profesiju vai nodarbošanos un vēlies visu dienu pavadīt murrājošu mīluļu kompānijā, tad tev tāda iespēja ir. Iedvesmojoties no portāla "Cattime", iesakām septiņas nodarbošanās, kas būs īpaši piemērotas kaislīgiem kaķu mīļiem.

Kaķu dresētājs

Kaķi, tāpat kā suņi, var kļūt par īsteniem triku meistariem. Taču, lai to izdarītu, viņiem ir nepieciešama dresūra. Pirms ķerties pie šīs nodarbes, ieteicams apgūt kaķa trenēšanas pamatus, uzvedības īpatnības un komunikācijas aspektus. Salīdzinot ar suņiem, kaķi gan ir mazliet viltīgāki un tik labi nepakļaujas treniņam, tomēr ir atsevišķi gadījumi, kad mazais mīlulis iemanās precīzi izpildīt katru triku.

Lai motivētu nedaudz slikto kaķi aktīvi līdzdarboties, pirms treniņa uzsākšanas iesakām nodrošināties ar kaķa iecienītākajiem gardumiem. Kad triki ir apgūti, tos var demonstrēt arī kādā dzīvnieku mīļu pasākumā vai publicēt personīgajā blogā un sociālo mediju kontā.

Kaķu kafejnīcas darbinieks vai īpašnieks

Iespējams, tev vienmēr ir bijusi velme strādāt vai atvērt savu kafejnīcu. Tad kāpēc gan neapvienot šo sapni ar savu mīlestību pret kaķiem? Šī brīža trends – kaķu kafejnīcas, sācies Japānā, bet šobrīd ir sastopams visā pasaulē. Šajās kafejnīcās cilvēkiem ir iespēja malkot kafiju kaķu kompānijā. Kaķiem kafejnīcās ir ļauts brīvi pārvietoties un izvēlēties ērtākās gulēšanas vietas, pat tad, ja tās ir klientu klēpjos. Tur bieži vien mitinās kaķi no patversmēm. Tas palīdz kafejnīcas īpašniekiem pievērst sabiedrības uzmanību dzīvnieku adoptācijai.

Kafejnīcu īpašnieki aktīvi seko līdzi kaķu veselībai un uzvedībai, jo ne visi kaķi būs priecīgi atrasties sabiedriskā vietā, kur tiem nepārtraukti tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Citu kaķu kafejnīcu pieredze liecina – lielākoties kaķi ir vairāk kā pateicīgi, ka var būt mīlošu cilvēku klātbūtnē. Pirms laika arī Rīgā tika atvērta šāda veida kafejnīca. Katram apmeklētājam bija iespēja glaudīt un apčubināt tur mītošos kaķus. Klientu atsauksmes un lieliskā ideja piesaistīja daudzu cilvēku uzmanību, tomēr aptuveni pirms gada kafejnīca uz nenoteiktu laiku tika slēgta

Foto: Shutterstock

Kaķu sociālo mediju guru

Nav noslēpums, ka arvien vairāk cilvēku izveido sociālo mediju kontu saviem mīluļiem vai pārdod nofilmētos video un attēlu materiālus kompānijām, kam tie ir nepieciešami. Šī nodarbošanās tavu kaķi padarīs par līdztiesīgu kolēģi. Tev minku vajadzēs fotografēt un filmēt. Pasaulē ir daudzi populāri kaķi, kuriem ir vairāki miljoni sekotāju sociālajos medijos "Facebook", "Youtube", "Instagram" un "Twitter". Populārākos kaķus internetā vari redzēt šeit.

Ja arī tev kaķu video skatīšanās vai sava mīluļa iemūžināšana sagādā prieku, padomā – varbūt ir laiks mainīt nodarbošanos? Ja esi nolēmis savam kaķim veidot "Instagram" kontu, tad iesakām tev izlasīt Beatrises ieteikumus, kā sasniegt vairākus tūkstošus sekotāju. Rakstu vari lasīt šeit.

Brīvprātīgais dzīvnieku patversmē

Patversmēs mītošajiem kaķiem ir nepieciešama cilvēku klātbūtne, rūpes un mīlestība. Piesakies par brīvprātīgo un palīdzi patversmes kaķiem atkal uzticēties cilvēkam. Šī, visticamāk, nebūs nodarbošanās, ar ko pelnīt iztiku, tomēr, ja tam pieiet radoši, iespējas vienmēr pastāv. Piemēram, piedāvā iespēju palīdzēt saimniekiem kaķi socializēt tiem, kam sadzīvē ar kaķi nevedas. Izmanto laiku, kamēr saimnieks ir darbā, lai palīdzētu kaķim atkal no jauna uzticēties cilvēkam. Arī šis nodarbošanās būs viens no veidiem, kā būt kopā ar pūkainajiem mīluļiem.

Foto: Shutterstock

Kaķu drēbju un mantu meistars

Ja šūšana, tamborēšana, adīšana vai kādi citi rokdarbi ir tava sirdslieta, tad arī to var veiksmīgi apvienot arī ar mīlestību pret kaķiem. Dažiem pūkaiņiem ir nepieciešams regulāri skūt spalvu, tāpēc viņiem rudens un ziemas mēnešos var kļūt auksti. Lai mīlulis nenosaltu, cilvēki izvēlas iegādāties īpaši kaķiem veidotas jaciņas vai džemperus. Šī nodarbošanās neaprobežojas ar kaķu apģērba veidošanu. Tu vari veidot arī speciāli peļu junkuriem domātas mantiņas, sedziņas un, iespējams, pat īpaša dizaina kaķu gultiņas. Šajā profesijā radoši var izpausties katrs, kuram rokdarbi sagādā īpašu prieku.

Kaķu aukle

Šī nodarbošanās neprasa lielas investīcijas. Sākumā centies apzināt draugus un paziņas, iespējams, kādam ir vajadzīga kaķu aukle. Izmanto mūsdienu tehnoloģijas, lai atrastu iespējamos klientus. Ja par kaķiem zini tikai pamata lietas, vērtīgi būtu gūt pieredzi vai doties uz apmācībām ar mīluļu ekspertiem.

Pasaulē jau zināmas tādas vietnes, kas meklē kaķu aukles un piedāvā pieskatīt saimnieku kaķus smalkās villās ar baseinu un citām ekstrām. Ja apsver šādu iespēju, der zināt, ka, iespējams, atalgojums par padarīto darbu tiks piešķirts graudā, nevis naudā. Kaķu saimnieki visbiežāk izvēlēsies tev piedāvāt uz dzīvnieka pieskatīšanas laiku apmesties viņu mājām, kur tev būs pieejams viss dzīvošanai nepieciešamais. Vairāk informācijas atradīsi portālā "Trustedhousesitters".

Kaķu terapijas nodrošinātājs

Zināms, ka kaķa murrāšana spēj nomierināt stresa pārņemtus un sasirgušus cilvēkus. Ja pārzini psiholoģiju un proti saprasties ar pūkaiņiem, iespējams, vari cilvēkiem piedāvāt kaķu terapijas. Tās ir īpaši piemērotas cilvēkiem, kam nepieciešams atbrīvoties no ikdienas steigā uzkrātā stresa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!