Foto: Shutterstock
Mūsu pūkainie mīluļi ir brīnišķīgi draugi un mājas iemītnieki. No kaķiem mēs negaidām lielus darbus, iespēju radīšanu un atbalstu, bet drīzāk cenšamies tiem nodrošināt bezrūpīgu ikdienas dzīvi. Iedvesmojoties no portāla "Cattime.com", esam apkopojuši 10 profesijas, kas kaķiem padotos labāk nekā cilvēkiem. Bail pat iedomāties, kas notiktu, ja pūkainie draugi spētu konkurēt darba tirgū…

Ārsts

Iedomājies – pārslogotu muskuļu smeldzi, pamatīgas galvas vai vēdera sāpes. Kaķa maigais pieskāriens, murrājošās skaņas un mīlīgās pieglaušanās var mazināt sāpes. Mazliet mistiskas šķiet kaķa zināšanas par to, kur saimnieks izjūt sāpes, apvienojot ar laisko gulēšanu uz topošo mammu punčiem. Kaķu murrājošā skaņa rada vibrāciju, kuras laikā norit dziedniecisks process. Mazie draugi ir jau piedzimuši kā dziednieki. Viņus bieži piemin kā labākos atbalstus vēža slimniekiem, jo tie "aizdzenot" baiso slimību pat bez saimnieka nojausmas. Tāpēc šodien savu mājas dakteri (kaķi) mazliet palutini, lai viņš var pienācīgi veikt savu dabisko pienākumu.

Tiesnesis

Kaķa neizdibināmais, nopietnais skatiens vien jau būtu iemesls, kāpēc viņš varētu kļūt par labāko tiesnesi. Interesanti, ko viņš prāto? Iespējams, par atkal tukšo bļodu, nepietiekamo rotaļlietu skaitu vai kārtējo vēso dienu. Kaķa skatienam nevarēs pretoties pat rūdīti noziedznieki. Piedošana lielākoties tiks noraidīta, ja vien kāds mazs gardums atradīsies kabatā. Varbūt šo skatienu pamana tikai lielākie peļu junkuru mīļi, tomēr neviens nevar noliegt to vēlmi pēc taisnīgas tiesas.

Foto: Shutterstock

Interjera dizaineris

Kaķi vienmēr zina, kur jāatrodas dekoratīvajiem spilventiņiem, segām, galda piederumiem, aizkariem, pat ja priekšmeti ar viņu palīdzību pēkšņi var nokļūt uz grīdas vai citā istabā. Kaķis pēc savas būtības ir kā fen šui meistars – ja vīna glāze pēkšņi atradīsies uz zemes, tad tam tā vienkārši ir jābūt. Arī aizkari, dīvāna malas vai saimnieka iemīļotās tapetes, viņuprāt, vislabāk izskatīsies ar maziem nagu caurumiem. Mums, kaķu saimniekiem, šādi interjera dekoratori var sagādāt galvassāpes, bet kaķa nerimstošais mākslinieka gars dzīvo un dzīvos līdz ar viņu.

Deratizators

Šo profesiju kaķiem uztic jau gadsimtiem. Ne velti viņus mēdz dēvēt arī par peļu junkuriem. Vienkāršākais veids, kā tikt galā ar grauzējiem (pelēm, žurkām) vienmēr ir bijis kaķis, kurš savus lielākos piedzīvojumus gūst tieši grauzēju medībās. Kaķiem bieži pat nav nekas jādara, jo grauzēji saož to klātbūtni un dodas prom paši. Arī lielākās pilsētas paļaujas uz ielas kaķiem, kas bez indēm un citām kaitīgām vielām tiek galā ar nevēlamajiem grauzējiem. Ja arī tev mājās iedzīvojušās peles vai žurkas, tad pirmais solis ir pieņemt dabiskāko grauzēju atbaidītāju un mednieku – kaķi.

Foto: Shutterstock

Politiķis

Kaķi ir līdzjūtīgi, laipni un, galvenokārt, dzimuši līderi. Mēs saviem kaķiem sekotu pat uz pasaules malu, tāpat kā katru dienu dzīvojam, lai tiem "kalpotu". Ja jau kaķi šobrīd netieši valda pār pasauli, kāpēc gan to nepasludināt oficiāli? Jau tagad kaķi ir galvenie apskāvienu meistari, pusdienlaika snaudas karaļi un stresa aizdzinēji – šie apgalvojumi liek balsot PAR!

Dejotājs

Kaķi spēj radoši izpausties, ne tikai veidojot interjeru un iekārtojot māju pēc saviem ieskatiem, bet arī dejojot. Viņi spēj kustēties līdzi praktiski visiem ritmiem. Kaķa ceļi var būt neizdibināmi, un viņa dejotāja potenciāls pat īsti nav zināms. Tomēr skaidrs ir viens – kaķi var veikt sarežģītus, horeogrāfiskus elementus savā ikdienā, pat ja tie redzami tikai radošā skrējienā pie vakariņu bļodiņas vai ķerot kārtējo mušu. Galvenais ir sava pūkainā mīluļa radošo deju atbalstīt ar lepnuma pilnu – urrā!

Foto: Shutterstock

Vetārsts

Kā iepriekš noskaidrojām, kaķi būtu lieliski cilvēku dakteri, tomēr viņi varētu kļūt arī par tikpat labiem vetārstiem, kas saviem sugas brāļiem un māsām palīdzētu atveseļošanās procesā. Par piemēru minēsim kādu kaķi Raselu. Mīlulis, pamatīgi apdedzis, nokļuva dzīvnieku neatliekamās palīdzības slimnīcā Ziemeļkarolīnā, ASV. Kaut Raselam atveseļošanās process negāja viegli, esot slimnīcā, kaķis apciemoja un atbalstīja arī citus cietušos draugus. Viņš izstaigāja visas klīnikas telpas, apraugot gan kaķus, gan suņus un pat brieža mazuļus. Paša apdegumi viņu neatturēja sniegt savu mīlestību citiem. Brīnišķīgs atbalsts, vai ne?

Miesassargs

Parasti kaķus neuzskata par lojālākajiem cilvēku draugiem, taču tā nebūt nav. Kaķi var būt tikpat uzticīgi, mīloši un sargājoši kā suņi. Īstenus varoņdarbus paveicis kaķis vārdā Opijs Pensilvānijas štatā, ASV. Kādu rītu viņa saimniece pamodusies no neparastas skaņas ārpus mājām. Izskrējusi ārā, viņa atrada bultas cauršautu Opiju, kurš izglābis viņas trīsgadīgo dēlu. Opijs pazaudēja tikai vienu no savām deviņām dzīvībām, tomēr viņa rētas atgādina par kaķa vēlmi upurēties saimnieka labā. Kaķi var būt ātrākie un labākie reaģētāji situācijās, kad jāaizsargā savs cilvēks.

Foto: Shutterstock

Aukle

Ir kaķi, kurus ar mierīgu sirdi var atstāt pie mazuļiem. Viņu instinkti liek aizsargāt bērnus. Kāds kaķis aizstāvēja pagalmā šūpulī gulošu mazuli no nešpetna suņa, kurš vēlējās uzbrukt bērnam. Lai pasargātu mazo, kaķis šņākdams devās uzbrukumā savam dabiskajam ienaidniekam. Vecāki noteikti labprāt nolīgtu šādu aukli, kas ne tikai aizsargātu, bet arī ar patīkamu murrāšanu nomierinātu viņu mazuli. Arī mazos rakarus sajūsmina spēlēšanās un blēņošanās ar pūkaino draugu.

Masieris

Kaķiem sajūtu pasaule ir daudz attīstītāka nekā mums, cilvēkiem. Kaķis jūt satraukumu, stresu un citus cilvēku emocionālos pārdzīvojumus. Tieši murrātāji varētu būt arī lieliski masieri. Tik bieži pūkaiņi jūt sava saimnieka savilktās vietas ķermenī un maigi uzguļas, pieglaužas vai pieskaras ar ķepu. Kaķis masāžas seansa laikā koncentrējas uz sava klienta jeb saimnieka neapzinātajām vēlmēm. Vajag tikai ļauties mazā mīluļa ķepām un baudīt relaksējošu masāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!