Foto: Shutterstock
Kaķi ir grūti izprotami mājas mīluļi, taču tie ikdienas dzīvei bieži piešķir daudz prieka un liek mutes kaktiņiem arvien biežāk savilkties smaidā. Jebkurš saimnieks vēlas, lai viņa kaķēns justos mīlēts un aprūpēs kā vislabākais četrkājainais draugs pasaulē – to, vai tu ar kaķa saimnieka pienākumiem tiec galā gana labi, bieži vien var novērto arī pēc kaķu ikdienas darbībām.

Sagaida pie durvīm. Vienalga, vai biji ārpus mājas tikai uz pāris minūtēm vai atgriezies pēc garas darba dienas – tavs kaķis sēž durvju tuvumā (ne vienmēr tieši pie, jo var būt pārāk lepns) un gaida tevi. Šī pazīme liecina, ka tu esi mīlulim svarīgs, un viņš patiesi grib būt tavā tuvumā.

Ilgstoši skatās uz tevi. Kaķi veido acu kontaktu tikai ar tiem cilvēkiem, kuri viņiem patīk. Ja tavs četrkājainais draugs izrāda tev šādu uzmanību, noteikti dari tā arī pretī, veidojot sava veida savstarpējo kontaktu. Ja tu būtu slikts saimnieks, kaķis tavā virzienā pat neskatītos.

Foto: Shutterstock

Nekož. Kaķiem tīk izrādīt savu greizsirdību, un gādīgu saimnieku dalīt ar citiem noteikti nav viņa plānos. Ja mājās ierodas kāds, kurš uzmanību no viņa novērš, viņš var parādīt arī savu asos zobiņus, bet tie nebūs vērsti saimnieka virzienā.

Un tomēr – iekož dažreiz pavisam nesāpīgi. Tā reizēm var gadīties aiz jūtu pārbagātības. Ja tomēr kaķēns sācis stiprāk kost arī spēlējoties, iespējams, tev vajadzētu sākt nodarboties ar pāraudzināšanu un iemesla meklēšanu. Labs saimnieks – gādīgs saimnieks!

Nāk mīļoties, kad laiks gulēt. Reizēm mīļošanās kaķim var uznākt, tavuprāt, visnepiemērotākajā brīdī, piemēram, kad saldi guli. Tas, ka kaķis skrāpē sienu vai durvis, lai tiktu pie tevis iekšā, nav neaudzinātības pazīme, kā pirmajā brīdī varētu šķist, bet gan mīlestības apliecinājums.

Grib gulēt klēpī. Un murrāt. Patiesībā – ne tikai klēpī, bet arī uz galvas, muguras, pleciem un citām ķermeņa daļām. Ja kaķis murrā, viņš ir laimīgs un apmierināts. Tas nozīmē, ka tu kā saimnieks dari visu pareizi.

Foto: Shutterstock

Nes dāvanas. Kāds atnes peli un putniņu, bet kāds ir ar vēl lielāku izdomu. Jebkurā gadījumā, ja kaķis tev nes kādu dāvanu, tā ir īsta mīlestība.

Pieglaužas. Berzējot vaigu pret saimnieku, kaķis it kā pakļauj saimnieku. Līdzīgi ir ar berzēšanos gar mēbelēm un durvju stenderēm, kā arī saimnieka kājām. Lai arī cik labs saimnieks tu būtu, kaķis vienmēr gribēs būt pārāks par tevi.

Vēdera rādīšana. Savu vēderu kaķis ļauj glaudīt tikai cilvēkiem, kuriem šķietami uzticas. Tā ir viena no kaķa vārīgākajām vietām, tāpēc šāda "piekļūšana" liecina par uzticēšanos.

Atceries, par labu kaķa saimnieku tevi padarīs attieksme pret viņu – ja būsi rūpīgs un atbildīgs, kaķis pats tev pateiks priekšā, ka viss ir kārtībā. Neaizmirsti vest savu mīluli uz regulārām pārbaudēm veterinārajā klīnikā, rūpējies par viņa veselību, gan rosinot aktīvi kustēties, gan arī iegādājoties atbilstošu pārtiku, nodrošini viņam interesantu apkārtējo vidi u.c.

Rakstā izmantota informācija no "The Guardian" un "Vetstreet".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!