Foto: Shutterstock
Paņemt kaķīti vai iztikt bez četrkājainā drauga? Ja šāds jautājums nomoka tavu prātu, iespējams, nepieciešams vien kāds, kas no malas ar skaidru galvu paskaidro, kāpēc tu esi vai neesi gatavs šim nozīmīgajam solim. Tāpēc "Pets4homes" īsumā raksturo galvenos iemeslus, kas, iespējams, palīdzēs gala lēmuma pieņemšanā.

Reizēm cilvēki mēdz paļauties vien uz kaķa aizkustinošo un burvīgo izskatu, ko tā vien gribas redzēt vēl un vēl, katru dienu vairākas stundas no vietas. Tāpēc nereti mīluļi tiek iegādāti vai paņemti no paziņām mirkļa impulsā. Sak, kaķītis tik žēlīgi uz mani skatījās, ka neko nevarēju sev padarīt! Taču daži no dzīvnieciņiem agri vai vēlu nonāk uz ielas, labākajā gadījumā – pie paziņām vai dzīvnieku patversmē, jo izrādījies lieks. Atbildība ir faktors, ko cilvēki netiecas apsvērt kā pirmo. Kaķis dzīvos gadiem ilgi, viņam nepieciešamas rūpes un uzmanība, un, jā, arī finansiālie līdzekļi. Ja esi jauns, enerģijas pilns, strādīgs jaunietis, kurš tikko sācis dzīvot atsevišķā mājoklī un tīko kādu kompanjonu, labāk apdomājies divreiz, trīsreiz vai pat vairāk.

Jau līdz šim esam vēstījuši par gadījumiem, kādos dzīvnieku patversmēs nonāk negodprātīgi iegādāti vai adoptēti dzīvnieciņi. Rudens ir viens no gadalaikiem, kad patversmēs novērojams krietni liels skaits tā saucamo "vasarnīcu dzīvnieku" jeb to mīluļu, kuru saimnieki suņukus un kaķīšus paņēmuši savai izklaidei un brīvajam laikam vasaras mēnešos, taču rudenī, kad atsākas skola un no laukiem, vasarnīcām nākas atgriezties, dzīvoklī pilsētā ne sunim, ne kaķim vieta neatrodas. Plašāk par patversmēs notiekošo rudenī var lasīt šeit.

Par

Foto: Shutterstock

Pret

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!