Kaķi nav no tiem dzīvniekiem, kurus saimnieki labprāt ņemtu līdzi ceļojumos. Taču šie Japānā dzīvojošie murrātāji ceļo kopā ar savu saimnieku, pierādot, ka arī kaķis ir lielisks ceļabiedrs.

49 gadus vecais Daisuke Nagasava pēdējos gadus ir pavadījis ceļojot. Par ceļabiedriem pasaules izpētē viņš izvēlējies savus mājas mīluļus – kaķus Daikiši un Fukučanu, vēsta "Catersnews".

Daisuke stāsta, ka sācis ceļot kopā ar kaķiem pēc tam, kad viens no murrātājiem – Daikiši, kurš oriģināli ir ielas kaķis, saimniekam aizbraucot uz ilgāku laiku, bija ļoti saskumis.

Lai kaķiem ilgajos prombūšanas brīžos nebūtu jāpaliek vieniem, saimnieks viņus atstājis dzīvnieku pieskatītājai. Taču pēc kāda laika Daikiši no skumja kaķa kļuvis par agresīvu, līdz brīdim, kad murrātāju aukle to vairs neesot spējusi izturēt un zvanījusi saimniekam, lai viņš atgriežas mājās un savāc savu ūsaino draugu. Tajā brīdī Daisuke saprata, ka viņam nekas cits neatliek, kā ņemt kaķi sev līdz. Un ja jau ņem vienu, tad otru nedrīkst atstāt novārtā.

Ceļojuma laikā Daisuke savus kaķus pārvadā īpašos ratiņos, kur katram no tiem ir savs nodalījums. Tāpat viņš ir iegādājies speciālu mugursomu, kurā kaķus var ērti pārnēsāt. Minči gan somā, gan ratiņos sēž mierīgi, izbaudot dabu un saimnieka klātbūtni.

Pats īpašnieks savus kaķus sauc par bērniem, sakot: "Mēs kopā ar bērniem sākām ceļot aptuveni pirms septiņiem gadiem." Par spīti tam, kaķi popularitāti iemantoja tikai 2017. gada maijā.

Visi trīs ceļotāji kopā ir bijuši vairāk nekā 10 000 reģionos visos 47 Japānas novados.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!