Foto: Zumapress.com/Scanpix/LETA

Liebritānijas karalis Čārlzs III svētdien aizvadījis savu pirmo oficālo pasākumu kopš šā gada februāra, kad tika paziņots par karalim atklāto vēzi. Čārlzs III kopā ar sievu karalieni Kamillu piedalījās Lieldienu dievkalpojumā Svētā Džordža kapelā Vindsorā, pie kuras viņš sasveicinājās arī ar iedzīvotājiem.

Britu tabloīds "Daily Mail" ziņo, ka 75 gadus vecais Čārlzs III svētdien izskatījies labā noskaņojumā, bijis smaidīgs un mājis ar roku sanākušajiem iedzīvotājiem.

Tomēr medijs arī ziņo, ka šogad karaliskās ģimenes Lieldienu dievkalpojuma apmeklējums ievērojami atšķiras no iepriekšējiem gadiem.

Pagājušajā gadā Čārlzs savā pirmajā Lieldienu dievkalpojumā karaļa amatā ieradās kājām, un viņu pavadīja Velsas princis Viljams kopā ar sievu Velsas princesi Katrīnu un viņu bērniem. Šogad Čārlzs uz dievkalpojumu ieradās automašīnā, lai, pēc ārstu norādījumiem, pasargātu sevi no infekcijām.

Viljams un Katrīna šā gada dievkalpojumā nepiedalījās, jo Velsas princese turpina ārstēties privāti pēc tam, kad Katrīna pagājušajā nedēļā sabiedrībai paziņoja par savu vēža diagnozi.

Neilgi pēc tam Kensingtonas pils apstiprināja, ka Velsas pāris Lieldienu svētdienā baznīcu neapmeklēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!