Aleksejs Smolovs ir cirka mākslinieks, kas ar savām cirka zināšanām un prasmēm ne tikai uzstājas publikas priekšā, bet arī īpašiem tā paņēmieniem cenšas palīdzēt cilvēkiem ar veselības problēmām.

Filmu studijas "Kultfilma" radītā stāstu sērija "Celmlauži" stāsta par uzņēmīgiem cilvēkiem Latvijā un ārpus tās, kas ierauga iespējas savam produktam vai zināšanām visā plašajā pasaulē, domā plaši, uzdrošinās darīt un realizēt idejas, atbilstoši laikmeta sniegtajām iespējām.

Šiem cilvēkiem nav ģeogrāfijas – viņu pienesums ir aktuāls visā pasaulē, viņi izkopj savu kritisko domāšanu, tādā veidā spējot risināt problēmas, pieņemt lēmumus – atrast un turpināt meklēt nebeidzamās iespējas. Viņi saprot, ka ir jāstrādā pasaulei un jādomā plaši. Šie cilvēki atklāj jaunus apvāršņus gan ar savu pieredzi, gan zināšanām un ar to ir gatavi dalīties – ja viens latvietis ir spējis atrast savu vietu uz pasaules kartes, arī cits to spēj. Šie cilvēki ar saviem stāstiem parāda to, ka ir jāstiprinās visos apstākļos un jāturpina, lai arī kādas grūtības ceļā rastos, un, jo spēcīgāks esi, jo labāk spēj piemēroties ārējiem apstākļiem, lai varētu turpināt savu darbu, līdz ar to – strādāt valsts labā.

Projektu finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par dokumentālo videostāstu "Celmlauži" saturu atbild filmu studija "Kultfilma". #SIF_MAF2023

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!